-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakuose nuteisti du sukčiavimu kaltinti vyrai

Trakų rajono apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį, kuriuo D.L. ir D.L. pripažino kaltais apgaule savo naudai įgijus turtinę teisę.
Trakų teismo posėdžių salė
Trakų teismo posėdžių salė / Trakų teismo nuotr.
Temos: 1 Nuosprendis

Kaip rašoma Trakų rajono apylinkės teismo pranešime, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad D.L. ir D.L. 2008 m. liepos mėnesį atvyko pas nukentėjusiąsias D.R. ir R.S.. Siekdamas įgyti nukentėjusiųjų pasitikėjimą, vienas vyras prisistatė, kad yra advokatas, o kitas – policijos pareigūnas, ir išreiškė norą pirkti nukentėjusiosioms nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą su gyvenamuoju namu ir ūkiniais pastatais, nors lėšų tokiam sandoriui sudaryti jie neturėjo.

Siekdami įgyti dar didesnį nukentėjusiųjų pasitikėjimą, vyrai nuvežė jas į notaro biurą gauti paveldėjimo teisės liudijimą, o po to padėjo įregistruoti paveldėjimo teisės liudijimą VĮ „Registrų centras“ bei nukentėjusiajai D.R. banke padėjo sudaryti banko sąskaitos sutartį.

Abu vyrai už visus atliktus veiksmus sumokėjo visus būtinus mokesčius ir tokiu būdu įgijo nukentėjusiųjų pasitikėjimą jais ir jų ketinimų rimtumu. Sutarę pirkti nukentėjusiųjų nekilnojamąjį turtą už 800 tūkstančių litų, 2008 m. rugsėjo 1 d., automobilyje, stovinčiame prie notaro biuro pastato, vyrai pateikė nukentėjusiosioms D.R. ir R.S. neužpildytus paprastojo vekselio blankus ir teigdamas, jog šiuos dokumentus būtina pasirašyti, kad pervestų avansą už parduodamą turtą į jų asmenines sąskaitas banke, padiktavo tekstą, kurio esmės kaip ir pasirašomo dokumento esmės dėl asmeninių savybių ir sveikatos būklės abi nukentėjusiosios nesuprato.

Tokiu būdu nukentėjusiosios parašė, kad jos 2008 m. rugsėjo 15 d. privalo grąžinti vienam vyriškiui po 15 tūkstančių litų kiekviena. Taip pat 2008 m. rugsėjo 16 d. abiems vyrams atvykus prie nukentėjusiosios D.R. namų, jie padiktavus nukentėjusiajai D.R. tekstą, nukentėjusioji D.R. surašė paprastąjį vekselį, kuriuo ji įsipareigojo 2008 m. rugsėjo 19 d. sumokėti sukčiams 50 tūkstančių litų, nors buvo įsitikinusi, kad surašo ir pasirašo dokumentą, būtiną pinigams už parduodamą nekilnojamąjį turtą gauti.

Už padarytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 1 ir 2 dalyse numatytas nusikalstamas veikas teismas vienam vyrui skyrė trejų metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bausmę atliekant pataisos namuose, o kitam – trejų metų laisvės atėmimo bausmę, bausmę atliekant pataisos namuose. Teismas taip pat solidariai iš kaltinamųjų priteisė nukentėjusiosioms D.R. ir R.S. po du tūkstančius litų padarytai neturtinei žalai atlyginti.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius