Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tranzitiniame traukinyje cigarečių kontrabandą maskavo statybinėmis medžiagomis

Baltarusijoje pagaminti ir po smulkinta skalda paslėpti rūkalai buvo sulaikyti Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punkte. Šį kartą į Varėnos pasieniečių rankas pakliuvo 12 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patikrino į Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punktą (Šalčininkų r.) atvykusį traukinį. Juo tranzitu iš Baltarusijos į Karaliaučiaus sritį gabentas įvairių statybinių medžiagų krovinys.

VSAT nuotr./Sulaikyta cigarečių kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta cigarečių kontrabanda

Patikros metu pasieniečiai itin atidžiai apžiūrėjo vieną sąstato vagoną. Netrukus paaiškėjo, kad po smulkinta skalda paslėptos 24 kartoninės plėvele aptrauktos dėžės. Jose buvo 12 000 pakelių „Fest“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, – daugiau kaip 46 000 eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

2022 m. pasieniečiai užkirto kelią į juodąją rinką patekti 4 mln. 322 tūkst. 114 cigarečių pakelių, kurių absoliuti dauguma buvo atgabenta iš Baltarusijos. Tai buvo didžiausias metinis kiekis nelegalių rūkalų, VSAT sulaikytas per daugiau kaip du dešimtmečius.

Pernai smarkiai išaugusios VSAT sulaikytos cigarečių kontrabandos apimtys, lyginant su ankstesniais metais, sietinos su naujomis ir efektyvesnėmis sienos apsaugos priemonėmis bei traukiniais iš Baltarusijos gabentų didelių tabako gaminių kiekių sulaikymu.

2022 m. pasieniečiai nustatė 51 kontrabandos gabenimo geležinkeliu atvejį ir taip sulaikė beveik 3 mln. pakelių cigarečių (tai sudarė 67 proc. viso VSAT sulaikytų cigarečių kiekio).

Baltarusijoje pagamintos cigaretės krovininiais vagonais iš šios šalies į Lietuvą dažniausiai gabenamos slepiant jas biriuose kroviniuose (skaldoje, medžio drožlėse, granulėse ir kt.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius