Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tranzitiniame traukinyje siautėjusį rusą apramino Kenos pasieniečiai

Tranzitiniame traukinyje siautėjusio neblaivaus Rusijos piliečio kelionė per Lietuvą baigėsi jo išlaipinimu Kenos geležinkelio stotyje, bauda bei nakvyne laikino sulaikymo kameroje.
Kenos geležinkelio stotyje
Kenos geležinkelio stotyje / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad antradienį prieš vidurnaktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai, tikrindami iš Lietuvos išvykstantį tranzitinį traukinį Kaliningradas – Maskva, gavo pranešimą, kad vienas keleivis trikdo viešąją tvarką.

Paaiškėjo, kad 27 metų Rusijos pilietis, kuris, manoma, traukiniui važiuojant iš Kaliningrado per Lietuvą spėjo padauginti alkoholinių gėrimų, ėmė elgtis chuliganiškai. Agresyviai nusiteikęs neblaivus užsienietis kelionės metu garsiai keikėsi, rūkė neleistinoje vietoje, kabinėjosi prie kitų traukinio keleivių ir bandė provokuoti muštynes.

Vyrą nesėkmingai mėgino nuraminti tranzitinį traukinį lydintys Rusijos milicininkai, nes neblaivus rusas ignoravo jų reikalavimus liautis pažeidinėjus viešąją tvarką.

Pasak traukiniu vykusių Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) Konsulinio departamento darbuotojų, sostinės geležinkelio stotyje girtas rusas sumanė nusišlapinti viešoje vietoje, tačiau vėl buvo įsodintas į vagoną.

Užsieniečio siautėjimą nutraukė Kenos užkardos pasieniečiai.

VSAT pareigūnai įžūliai besielgusį vyrą išlaipino iš traukinio, o URM konsuliniai darbuotojai anuliavo ruso turėtą supaprastinto tranzito geležinkeliu dokumentą. Tai gerokai atšaldė įsikarščiavusį chuliganą. Dėl šių įvykių tranzitinis traukinys nebuvo užlaikytas ir Baltarusiją išvyko pagal grafiką.

Po vidurnakčio į trečiadienį pasikeitė ir Kenoje likusio užsieniečio teisinis statusas – jo buvimas Šengeno erdvėje tapo nelegalus. Už tai VSAT pareigūnai jam surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą bei skyrė 625 Lt baudą.

Be to, pasieniečiai į geležinkelio stotį iškvietė transporto policijos pareigūnus, kurie užsieniečiui surašė protokolą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Rusui nustatytas 1,45 promilės girtumas.

Vyrui, kaip nelegaliai esančiam šalyje, pasieniečiai neleido išeiti iš Kenos pasienio kontrolės punkto ribų. Naktį jis praleido laikino sulaikymo kameroje.

Trečiadienį ryte VSAT pareigūnai prablaivėjusį ir apsiraminusį rusą įsodino į traukinį Vilnius – Minskas, kuris išvyko iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius