Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį per gaisrus žuvo penki žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 27 gaisrus ir atliko 16 kitų gelbėjimo darbų. Vakarykščiuose gaisruose žuvo penki žmonės ir du gyventojai buvo traumuoti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Skaudi nelaimė antradienį įvyko Kėdainių rajone, sodų bendrijoje ,,Užuovėja”. Apie 8.32 val. buvo gautas pranešimas, kad dega sodo namelis. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, iš po mūrinio pastato stogo rūko dūmai. Gelbėtojai su kvėpavimo apsaugos aparatais įėjo į uždūmintą namelį ir iš vidaus išnešė 4 apdegusius vyrus be gyvybės požymių. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo jų mirtį. Vėliau buvo nustatytos ir jų tapatybės. Tai 41 ir 68 metų kėdainiečiai, 67 metų Aukštadvario kaimo gyventojas ir 59 metų vyras be nuolatinės gyvenamosios vietos. Pirminiais duomenimis nedideliame namelyje vyko išgertuvės ir, kaip manoma, dėl neatsargaus rūkymo užsidegė lova ir ant jos buvę rūbai bei patalynė. Po išgertuvių įmigę vyrai užtroško dūmuose, po to ir apdegė. Tai antra šiemet tokia skaudi nelaimė, kai viename gaisre žuvo 4 žmonės.

Dar vienas žmogus žuvo gaisre, kuris, kaip manoma, kilo prieš kelias dienas Vilniuje, šalia Saulėtekio alėjos esančiame miškelyje. Pranešimas apie šį įvykį buvo gautas tik antradienį iš policijos komisariato. Konstatuota, kad šiame miškelyje sudegus laikinai pašiūrei, buvo rastas stipriai apdegęs nenustatytos tapatybės vyriškos lyties kūnas. Įvykis tiriamas.

Taip pat antradienį Vilniuje, Mūrinės Vokės gatvėje gaisras kilo daugiabučio namo bute. Čia, į besikūrenančią krosnį įpilus degaus skysčio – benzino, nuo kilusio pliūpsnio užsidegė ne tik lova, bet ir rankas, kojas bei veidą apdegė 40-metė buto nuomininkė. Nukentėjusioji moteris buvo išvežta į ligoninę, o gaisras užgesintas dar iki ugniagesių atvykimo.

Dar vienas žmogus nukentėjo popiet Vilniaus rajono Kuprioniškių kaime. Čia užsidegė ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus, taip pat stipriai apdegė viduje buvęs lengvasis automobilis VW Passat. Gaisro metu įvyko sprogimas, kurio metu pakeliamieji vartai sužalojo automobilio savininką. Nukentėjusysis buvo išvežtas į ligoninę. Įvykis taip pat tiriamas.

Atvėsus orams ugniagesių įvykių suvestinėje padaugėjo gyvenamųjų namų ir ūkinių pastatų gaisrų. Štai praėjusią naktį Utenos rajono Užpalių viensėdyje sudegė V.S. gyvenamasis namas, o Skuodo rajono Daujotų kaime išdegė R Š. gyvenamojo namo vienas kambarys ir jame buvę baldai.

Antradienį vakare Rokiškio rajono Augustinavos kaime ugnis nusiaubė tvartą ir ten buvusius šiaudus, o šiąnakt Prienų rajono Mieleišupio kaime sudegė negyvenamos sodybos ūkinis pastatas ir viduje stovėjęs traktorius. Šių gaisrų priežastys dar aiškinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius