Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį ryte – apie pusšimtis avarijų visoje šalyje: šalia Jurbarko nuo kelio nulėkė autobusas

Trečiadienio rytą dėl žiemiškų oro sąlygų pranešama apie nuo kelio nuslydusius automobilius, tačiau, pasak tarnybų atstovų, situacija yra įprasta tokiam orui.
Žiemos stichija pasaulio keliuose
Asociatyvi iliustracija / „Scanpix“ nuotr.

„Pranešimų, kad būtų įklimpę, reikėję traukti ar vėjai būtų pridarę eibių, kol kas nėra gauta“, – BNS trečiadienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė.

Kelių policija iki 9 valandos Lietuvoje sulaukė apie pusšimčio pranešimų apie eismo įvykius, dalis jų – dėl slidžios kelio dangos, Jurbarko rajone nuo kelio nuvažiavo autobusas.

„Daugiausia tai nuo kelio nuvažiavę automobiliai, nesuvaldyti dėl slidžios kelio dangos arba atsitrenkimai į kitus automobilius dėl nesuvaldytos, neatidžiai vairuojamos transporto priemonės“, – BNS sakė Kelių policijos tarnybos specialistė Marija Kazanovič.

Toks pranešimų skaičius, pasak jos, būdingas žiemiškoms oro sąlygoms, todėl „situacija šalies keliuose tikrai nėra neįprasta“.

Jurbarko rajone 7.42 val. pranešta apie nuo kelio nuvažiavusį autobusą. Policijos duomenimis, keliu Jurbarkas–Kaunas–Šilalė vykęs rajoninio susisiekimo autobusas nesuvaldytas dėl slidžios kelio dangos. Įvykio metu autobusu vyko du keleiviai, jie nenukentėjo.

Automobilių kelių direkcija praneša, kad 9 valandą eismo sąlygas vis dar sunkino snygis ir pustymas.

Didžiojoje šalies dalyje magistraliniai ir krašto keliai su šlapio sniego provėžomis, rajoniniai keliai padengti prispausto ar privažinėto sniego sluoksniu, slidūs. Valomi ir barstomi magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai.

Klaipėdos, Šiaulių ir Marijampolės apskrityse šlapdriba. Panevėžio ir Utenos apskrityse pusto, oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Trečiadienį antrojoje dienos pusėje ir ketvirtadienio naktį turėtų pašalti, pūs gūsingas vėjas, todėl sąlygos išliks sudėtingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius