Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį telefoniniai sukčiai net 19 kartų bandė išvilioti laimę skambindami vilniečiams, vienas bandymas buvo sėkmingas

Vilniaus policija praneša, kad trečiadienį telefoniniai sukčiai net 19 kartų bandė apgauti sostinės gyventojus ir išvilioti jų pinigus. Viena moteris užkibo ant sukčių kabliuko ir prarado tūkstantį litų.
Mobilusis ryšys
Skambutis telefonu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, trečiadienį buvo užregistruota 19 pranešimų dėl telefoninių sukčių bandymų padaryti nusikaltimas veikas. Dėl to pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas.

Policija praneša, kad ant sukčių kabliuko užkibusi vilnietė patyrė tūkstančio litų žalą.

Pareigūnai primena, kad absoliuti dauguma sukčių skambina iš įkalinimo įstaigų ir naudojasi laisvėje esančių sėbrų pagalba.

Pareigūnai dar kartą primena: šeimos nariai turėtų pakartotinai ir įtaigiai aiškinti senyvo amžiaus žmonėms, kad prisijungimo prie banko sąskaitos duomenų, kitos konfidencialios informacijos ir asmens duomenų telefonu negalima sakyti niekam ir niekada. Policijos bei kitų teisėsaugos institucijų atstovai niekuomet telefonu neprašo perduoti pinigų.

„Tik kartu, bendromis pastangomis galime pasiekti, kad sukčių daroma žala būtų maksimaliai sumažinta jau dabar“, – rašoma Vilniaus policijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius