Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų gruzinų nelegalų kelionę nutraukė juos susekusi vokiečių aviganė Kidi

Operatyviai į gautą iš kolegų informaciją reagavę Vilniaus rinktinės pasieniečiai sulaikė tris nelegalus. Gruzijos piliečiais prisistačiusius vyrus susekti padėjo vokiečių aviganė Kidi.
Tarnybinis pasieniečių šuo Kidi
Tarnybinis pasieniečių šuo Kidi / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį ryte savo atsakomybės ruožą tikrinę VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Veseluchos kaimu pastebėjo tris įtartinus asmenis, einančius į Lietuvos gilumą.

Šioje vietovėje yra dviejų VSAT padalinių – Ignalinos rinktinės Pavoverės bei Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardų – saugomų sienos ruožų sandūra.

Tolėliau buvę Ignalinos rinktinės patruliai apie įtartiną trijulę pranešė kolegoms iš Lavoriškių užkardos, kurie tuoj pat ėmėsi šukuoti vietovę. Į pagalbą taip pat buvo pasitelktas Lavoriškių užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi.

VSAT pareigūnai prie valstybės sienos aptiko kelių asmenų žolėje išmintą brydę. Pėdsakais, vedančiais iš Baltarusijos į Lietuvą, ėmėsi penkerių metų vokiečių aviganė Kidi.

Žmonių ieškoti išmokytos keturkojės pasieniečių pagalbininkės uoslė neapvylė – Vilniaus rajono kelyje Buivydžiai – Čereliai, už kilometro nuo aptiktos pažeidimo vietos, VSAT pareigūnai pastebėjo ir sulaikė tris vyrus. Asmeniniais daiktais nešini rusiškai kalbantys atėjūnai pasieniečiams nepateikė jokių tapatybę patvirtinančių dokumentų ir prisistatė Gruzijos piliečiais. Dviem vyrams, pasak jų pačių, yra po 33-ejus metus, vienam – 31-eri.

VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Gruzinai uždaryti į areštinę.

Tai ne pirmas kartas, kuomet nelegalų gaudynėse pasižymi Lavoriškių užkardos ruožą pasieniečiams saugoti padedanti vokiečių aviganė Kidi.

Praėjusių metų rudenį keturkojė VSAT pareigūnams padėjo susekti ir sulaikyti į Lietuvą neteisėtai patekusius keturis vietnamiečius ir juos lydėjusį vedlį.

Šiemet Lietuvos VSAT pareigūnai įvairiose šalies vietose iš viso sulaikė 74 nelegalus iš Gruzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius