Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris autobusus sostinėje nuvaręs jaunuolis išgirdo nuosprendį – 2 metams apribota laisvė

Kaip parodė vilnietis Vitalijus Tanana – pavogti autobusą sostinėje yra neįtikėtinai paprasta, tą jis padarė net tris kartus. Tačiau tokio elgesio pasekmės yra gana liūdnos. Tiesa, kalėjimo duonos jaunuoliui paragauti neteks, tačiau jam dvejiems metams apribota laisvė – namuose jis turės būti nuo 22 iki 6 val.
Vitalijus Tanana
Vitalijus Tanana / Viktorijos Savickos / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad V.Tanana taip pat turės 100 valandų išdirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar organizacijose, pradėti dirbti arba registruotis darbo biržoje.

21-erių metų jaunuolio istorija prasidėjo 2015 m. gruodžio 3 d., tuomet jis įlipo į stoties rajone paliktą autobusą, sėdo prie vairo, pasivažinėjo ir paliko jį kitoje Vilniaus vietoje.

Tą patį jis padarė kiek daugiau nei po savaitės, gruodžio 11 d. Kaip teisme anksčiau liudijo „Vilniaus viešajame transporte“ (VVT) dirbanti vairuotoja Natalija, visi autobusai buvo pavogti vienodomis aplinkybėmis, palikusi juos ir išėjusi pailsėti, grįžusi jų neberado.

Kaip ji aiškino, paprastas praeivis pavogti autobuso nesugebėtų, tačiau žinančiam, ką daryti, didelių sunkumų tai neturėtų sukelti, tereikia nuspausti du mygtukus.

Už pirmąsias dvi vagystes jaunuolis nuteistas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Trečiąją vagystę V.Tanana įvykdė 2016 m. rugsėjo 29 d., tačiau tada jis nusprendė ne tik pasivažinėti, bet ir pasipelnyti – į Mickūnus nuvaręs autobusą jaunuolis planavo jį išardyti ir parduoti dalimis.

Jam talkino trys draugai: Danielis Kozlovskis, Tomašas Voronovičius ir Jaroslavas Jankovskis.

Tačiau planas nepavyko, autobuso paieškų ėmėsi gausios policijos pajėgos ir jau kitą dieną atrado jį apgadintą Mickūnuose.

Viktorijos Savickos / 15min nuotr./Tris autobusus Vilniuje pavogusių jaunuolių teismas
Viktorijos Savickos / 15min nuotr./Tris autobusus Vilniuje pavogusių jaunuolių teismas

Už šį incidentą V.Tanana nuteistas ne tik dėl vagystės, bet ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (BK 187 str. 1 d.). Pagal šį BK straipsnį buvo teisiami ir trys bendrai.

Teisėjas Ramūnas Keidūnas nusprendė J.Jankovskį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau šešiems mėnesiams apribotas jo elgesys – jis turės būti namuose nuo 22.00 iki 06.00 val. ir tęsti mokslą.

D.Kozlovskis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą.

T.Voronavičiaus teismas nepagailėjo, jis nuteistas pagal BK 187 str. 1 d. Teismas įpareigojo jį 1 metus būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu ar mokymusi, 1 metus tęsti darbą, o jo netekus – registruotis darbo biržoje.

Visi keturi jaunuoliai taip pat solidariai turės atlyginti VVT padarytą žalą – 3 917 eurų.

Nuosprendis dar galės būti skundžiamas per 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius