-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris vyrus pražudžiusi BMW avarija: policija numano, kas vairavo, bet įtariamasis tyli

Policijai sunkiai sekasi tirti vasario 7 d. įvykusią avariją. Tuomet apie 21 val. 30 min. Panevėžio rajono Gailiūnų kaime, kelio Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas 13-ame km, automobilis BMW 730 kelio vingyje nuvažiavo nuo kelio ir dešiniu automobilio šonu rėžėsi į pakelės medį. Žuvo trys žmonės. Pareigūnai numano, kas vairavo BMW prieš tragišką avariją, nors įtariamasis parodymų neduoda. Neabejotinai aišku, kad jei vairuotojas gyvas, jis tikrai buvo girtas, o aukų blaivumo tyrimo rezultatų dar nėra.
BMW po avarijos
Limuzino klasės BMW po avarijos Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Eismo įvykio metu žuvo 22-ejų metų, 34-erių ir 33-ejų metų vyrai. Kraupų eismo įvykį išgyveno ir į Panevėžio ligoninę dėl politraumos pristatyti ir paguldyti 23-ejų ir 27-erių metų vyrai.

Intensyvios terapijos skyriuje gydomo 1991-aisias metais gimusio jaunuolio būklė šiuo metu sunki, bet stabili. 1987-aisiais gimęs vyras jau paleistas iš ligoninės ir gydosi ambulatoriškai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos
Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos

Policijos pareigūnai linkę manyti, kad būtent šis asmuo lemtingą vakarą vairavo automobilį. Įtariamasis to nepripažįsta – jis apskritai atsisako duoti parodymus.

Kūno sužalojimų, automobilio apgadinimų ir kitos ekspertizės rodo tai, kad mažiausiai nukentėjęs BMW ekipažo narys galėjo sėdėti prie vairo.

„Kūno sužalojimų, automobilio apgadinimų ir kitos ekspertizės rodo tai, kad mažiausiai nukentėjęs BMW ekipažo narys galėjo sėdėti prie vairo. Ši versija dar turi būti galutinai patvirtinta, tačiau pagal dabar turimus duomenis esame linkę manyti būtent taip.

Mes buvome apsilankę pas šį vyrą. Jis nori advokato ir parodymų kol kas neduoda. Tyrimas dar oficialiai nebaigtas ir galutinio atsakymo neturime, tačiau visi faktai veda šios versijos link“, – 15min.lt sakė Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos
Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos

Automobilis BMW 730, kuris sudužo į pakelės medžius, oficialiai registruotas moters vardu, tačiau juo važinėdavo asmuo, kuris šiuo metu dar gydomas reanimacijoje.

Policijos pareigūnai kol kas negali pasakyti, ar visi BMW ekipažo nariai buvo neblaivūs. Kol kas negautos teismo medicinos ekspertų išvados apie žuvusiųjų trijų asmenų blaivumą.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje

Per avariją gyviems likusiems vyrams girtumas nustatytas. V.Mačėno teigimu, jų kraujyje alkoholio koncentracija siekė apytiksliai 1,46 ir 2,5 promilės.

„Avarijos priežastimi galima įvardyti du faktorius – greitį ir alkoholį. Tą vakarą buvo slidoka, krito šlapias sniegas. Posūkyje automobilis trenkėsi dešine puse į vieną medį, apsisuko ir trenkėsi vėl. Vienintelė mažiau apgadinta vieta liko vairuotojo šonas, kitur sedėjusiems asmenims galimybių išgyventi beveik nebuvo“, – aiškino V.Mačėnas.

V.Mačėnas patvirtino, kad vasario 7-osios vakarą tame krašte dirbo papildomas policijos pareigūnų ekipažas ir tuo keliu, kuriame sudužo BMW, važiavo kiek anksčiau prieš avariją.

Jei bus įrodyta, kad lemtingą vakarą BMW vairavo mažiausiai nukentėjęs asmuo, jam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius