-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trisdešimtmetis stos prieš Panevėžio teismą dėl nepilnametės seksualinio prievartavimo

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ignas Raila perdavė nagrinėti teismui nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamos veikos padarymu – nepilnametės žaginimu kaltinamas trisdešimtmetis panevėžietis M.T.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, įtariama, kad trisdešimtmetis vyriškis savo namuose pernai galėjo tenkinti  lytinę aistrą prieš nukentėjusiosios valią su nepilnamete. Septyniolikmetė mergaitė gyveno viename bute kartu su sesers šeima ir buvo jos globojama.

Nepilnamečių justicijos sritį kuruojantis Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ignas Raila teigia, kad nukentėjusioji  vengdavusi likti viena namuose su svainiu, nes vyriškis, ypač būdamas neblaivus, priekabiaudavo ir siekdavo intymių santykių su ja.

Pasak didelę patirtį nepilnamečių justicijos srityje sukaupusio prokuroro Igno Railos,  šią bylą, kaip ir kitas nepilnamečių seksualinio išnaudojimo nusikalstamas veikas, buvo nelengva ištirti, nes jautrius, įvairių skriaudų gyvenime patyrusius, neretai jų skriaudėjų ar giminaičių prigąsdintus nukentėjusius vaikus sunku prakalbinti. Tokiais atvejais ištirti padarytas nusikalstamas veikas ir pagrįsti kaltinimą reikiamais duomenimis pagelbsti specialistų išvados.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėja, tyrimui vadovavo ir jį organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Už nepilnamečio asmens seksualinį prievartavimą baudžiama laisvės atėmimu iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius