-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trispalvę suplėšęs ir ant grindų numetęs klaipėdietis turės rūpintis senoliais

Aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, 90 valandų neatlygintino darbo sveikatos priežiūros, globos ar rūpybos įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar nusenusiais žmonėmis, bei įpareigojimas pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje – taip už valstybės simbolių išniekinimą naujųjų išvakarėse nuteistas 39 metų klaipėdietis.
Vėliavos pakėlimo ceremonija.
Vėliavos pakėlimo ceremonija. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teismas patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kartu nuteistajam  uždrausdamas turėti, naudoti, įgyti, saugoti pačiam ar perduoti kitiems asmenims Lietuvos valstybės simbolius. 

Klaipėdietis Igoris V. nuteistas už tai, kad 2012 m. rugpjūčio mėn. bei 2013 m. birželio mėn. į socialinio tinklo „Facebook“ svetainės asmeninę paskyrą  kelis  kartus buvo įkėlęs nuotraukas su išniekintos Lietuvos valstybinės vėliavos vaizdais.

Į socialinio tinklo „Facebook“ svetainės asmeninę paskyrą  kelis  kartus buvo įkėlęs nuotraukas su išniekintos Lietuvos valstybinės vėliavos vaizdais.

Vienoje nuotraukoje matyti, kaip autorius rankose laiko suplėšytą trispalvę, kitoje užfiksuota ant grindų numesta trispalvė, ant kurios pastatytas nacistinės Vokietijos karininko uniforma vilkintis manekenas, dar kitose – panašūs nepagarbūs vaizdai, kuriuose nufotografuotas  nuteistasis, pats vilkintis nacistine uniforma bei rankose laikantis pistoleto – kulkosvaidžio maketą. Visais atvejais po nuotraukomis rusų kalba buvo parašyti valstybės simbolį – Lietuvos trispalvę – menkinantys  komentarai. 

„Nuteistasis visiškai prisipažino padaręs jam inkriminuotą nusikalstamą veiką, dėl to gailėjosi ir tai pripažinta kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe.  Atsakomybę sunkiančių aplinkybių nenustatyta“, – sakė bylą supaprastinto proceso tvarka baigęs ir vienerių metų laisvės apribojimo bausmę kaltininkui skirti prašęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkė prokuroras Kęstutis Veitas. Teismas bausmę nuteistajam sumažino trečdaliu.  

Įstatymas už valstybės simbolių išniekinimą  numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius