-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys čigonės Vilniuje iš senolės pavogė santaupas

Nepaisant daugkartinių policijos perspėjimų, žmonės, ypatingai senyvo amžiaus, vis dar patikliai tiki įtartinų asmenų jiems siūlomomis įvairiomis lengvatomis, dovanomis, laimėjimais ar parama, įspėja Vilniaus policija.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto ketvirtajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.

Tyrimo metu nustatyta, kad šių metų lapkričio 10 d. apie 11.20 val. Vilniuje, Gerovės g.,  į butą, kuriame gyvena senolė M.Ch. (gimusi 1922 m.), užėjo trys galimai romų tautybės moterys ir pasiūlė pensininkei paramą,  kurią  gavo iš Vokietijos.

Buto virtuvėje jos M.Ch. davė netikrą 500 eurų kupiūrą (spalvota kopija), paprašė 400 litų grąžos, sakydamos, kad visos sumos negali duoti, nes padėti reikia ir kitiems pensininkams.

M.Ch. iš kambario atnešė moterims grąžą – 400 litų, iš kurių jos paėmė 300 litų, o 100 litų paliko šeimininkei. Tuo metu, kai dvi moterys kalbino buto šeimininkę ir dovanų jai siūlė striukę,  trečioji vaikščiojo po kambarius, sakydama, kad įdomu pažiūrėti, kaip senutė gyvena.

Po 20 minučių moterys iš buto išėjo. M.Ch., norėdama jai paliktus 100 litų padėti prie kitų savo pinigų, pamatė, kad pavogtos visos jos santaupos – 1 tūkst. 500 litų, buvusių servizo arbatinyje. Iš viso moterys iš M.Ch. pavogė 1 tūkst. 800 litų.

Apgavikės buvo, kaip įtariama, romų tautybės, su nukentėjusiąja kalbėjo rusiškai, o tarpusavyje moteriai nesuprantama kalba (nei lietuviškai, nei lenkiškai, kaip teigia M.Ch.). Viena iš jų buvo apie 25 metų amžiaus, apie 167–170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo,  žemiau pečių juodų plaukų, vilkėjo prigludusią juodą striukę, mūvėjo kelnes. Kitos dvi – apie 40 metų amžiaus, apie 165–168 cm ūgio, pilnoko kūno sudėjimo, vilkėjo šviesiai rusvos spalvos puspalčius, viena su savimi turėjo didelę kelioninę rankinę su tamsios spalvos striukėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius