Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys lietuviai sniego motociklu per Kuršių marių ledą pateko į Rusiją

Pasieniečių laivo „Christina“ įgula ant Kuršių marių ledo sulaikė tris Nidos ir Šilutės rajono gyventojus. Jie sniego motociklu netyčia pažeidė sieną su Rusija. Pažeidėjams skirtos minimalios baudos – po 125 litus.
Pasieniečių laivas „Christina“
Pasieniečių laivas „Christina“ / VSAT nuotr.

Techninėmis priemonėmis kontroliuodami Kuršių marias ir jomis einančią sieną su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai antradienį stebėjo vieną iš ant ledo buvusių sniego motociklų. Pasieniečiai užfiksavo, kad jis neteisėtai kirto sieną iš Lietuvos į Rusiją. Į kaimyninės šalies teritoriją pažeidėjai įvažiavo beveik 2 kilometrus ir apsisukę grįžo atgal į Lietuvą.

Apie tai buvo pranešta Kuršių mariose budėjusiai VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivo ant oro pagalvės „Christina“ įgulai. Netrukus pasieniečiai sulaikė sieną pažeidusius asmenis. Tai sniego motociklu „Yamaha Viking 540 IV“ su prikabintomis rogėmis važiavę 42 metų Šilutės rajono bei 33 ir 57 metų Nidos gyventojai.

Vyrai teisinosi sieną kirtę netyčia dėl sugedusio navigacijos prietaiso.

Pasieniečiai pažeidėjams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo skyrė minimalias administracines baudas po 125 litus ir paleido, rašoma VSAT atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

VSAT prognozuoja, kad užšalus marioms panašių neteisėto sienos kirtimo dėl neatsargumo atvejų gali būti pasitaikyti ir daugiau. Todėl pasieniečiai įspėja žvejus ir pramogautojus būti itin atidžius, kad išvengtų nemalonumų ir su Rusijos, ir su Lietuvos pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius