-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys rusai į Lietuvą bandė įvažiuoti prabangiu įtartinu „Toyota“ visureigiu

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė įtartiną visureigį. Patikros metu paaiškėjo, kad jo valstybinių registracijos numerių ieško Bulgarijos teisėsaugininkai. Įtartinų daiktų pasieniečiai rado ir mašinos salone.
Sulaikytas „Toyota Land Cruiser“ visureigis
Sulaikytas „Toyota Land Cruiser“ visureigis / VSAT nuotr.

Dar trečiadienį Lavoriškių pasienio kontrolės punkte dirbę Vilniaus rinktinės pareigūnai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį visureigį „Toyota Land Cruiser“ bulgariškais registracijos numeriais.

Vairuotojas, 43-ejų rusas, bei du septyniolikmečiai jo tautiečiai pasieniečiams pateikė visus reikalingus kelionės dokumentus.

Tačiau automobilio duomenis tikrinę VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad visureigio registracijos numerių nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio ieško Bulgarijos teisėsaugininkai.

VSAT nuotr./Sulaikytas „Toyota Land Cruiser“ visureigis
VSAT nuotr./Sulaikytas „Toyota“ visureigis

Įtarimų sukėlė ir vairuotojo pateiktas automobilio registracijos liudijimas. Jį specialia įranga tikrinę pasieniečiai įtarė, kad dokumentas gali būti suklastotas.

Automobilio apžiūros metu jo salone, tarp stogo ir vidinės apdailos, pasieniečiai aptiko dvi Latvijos valstybinių registracijos numerių lenteles. Dar viena tokia lentelė, tik bulgariška, rasta mašinos bagažinėje.

Trijulei nebuvo leista vykti per valstybės sieną automobiliu.

Įtartinas registracijos liudijimas ir valstybinių numerių lentelės perduoti ištirti ekspertams, o „Toyota Land Cruiser“ laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje.

Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Po apklausos trijulė paleista, pasakojama VSAT Vilniaus rinktinės atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius