Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys rusai į Lietuvą bandė patekti su suklastotais belgiškais dokumentais

Šumsko ir Kenos kontrolės punktuose pasieniečiai sekmadienį į Lietuvą neįleido trijų Rusijos piliečių, kurie VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Belgijoje.
Leidimas gyventi
Leidimas gyventi / VSAT nuotr.

Sekmadienį ryte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai Šumsko punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį mikroautobusą ,,VW Crafter“ belgiškais numeriais. Šia transporto priemone vyko grupė asmenų.

Viena jų, 66-erių Rusijos pilietė, pateikė tvarkingą savo šalies pasą. Pasieniečiams įtarimų sukėlė jos turėtas leidimas nuolat gyventi Belgijoje. Toks dokumentas suteiktų galimybę į ES patekti be vizos. Netrukus nustatyta, kad belgiškas dokumentas yra, įtariama, visiška klastotė. Rusė buvo informuota, kad kelionės tęsti nebegalės.

Tą patį rytą Kenos geležinkelio stoties pasienio kontrolės punkte Kenos užkardos pasieniečiai tikrino tranzitiniu traukiniu iš Maskvos į Kaliningradą vykusių asmenų dokumentus.

Paaiškėjo, kad dviejų keleivių, 24-erių ir 26-erių Rusijos piliečių, turėti pasai buvo tvarkingi, tačiau jų pateikti leidimai gyventi Belgijoje irgi buvo, įtariama, suklastoti. Maža to, vienam iš šių rusų, kaip nustatė Kenos pasieniečiai, yra draudžiama atvykti į Šengeno erdvę arba joje apsigyventi.

Pasieniečiai abiem atvejais atliko tokiais atvejais įprastus formalumus – Rusijos piliečiams surašė ir įteikė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą. Belgiškos klastotės iš užsieniečių paimtos, jie visi tą pačią dieną grąžinti į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius