-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trys žemaičiai dėl neteisėtos dyzelino prekybos stos prieš teismą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Klaipėdos uždarosios akcinės bendrovės direktorius ir dar du vyriškiai įtariami sukčiavimu, turto pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisėtu daugiau nei 120 tonų dyzelinio kuro pardavimu.
Degalinė
Apsukrūs verslininkai teigė, jog įsigytas kuras buvo skirtas žvejybiniams laivams. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės direktorius J.R., Telšių rajone registruotos bendrovės vadybininkas E.U. ir šilutiškis J. N. vykdydami pačių sukurptą prekybos schemą į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 190 tūkstančių litų mokesčių. Išaiškinta, kad J. R. kartu su E. U. į klaipėdiečio vadovaujamos bendrovės apskaitą įtraukė suklastotus dokumentus, kuriuose buvo nurodyti melagingi duomenys apie tai, kad J.R. vadovaujama bendrovė iš Telšių didmenine degalų prekyba užsiimančios bendrovės be akcizo įsigijo dyzelinio kuro, skirto laivų atsargoms.

Dokumentuose buvo nurodyta, kad per 2007 metus klaipėdiečio bendrovė už 219 tūkst. 354 litus įsigijo 120 tonų dyzelinio kuro. Degalų apskaitos žurnaluose, medžiagų nurašymo aktuose ir bendrovės buhalterinėje apskaitoje buvo melagingai nurodyta, kad realiai neįsigytą kurą sunaudojo penki žvejybos laivai.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai atskleidė, kad 120 tonų kuro be jokių apskaitos dokumentų įsigijo šilutiškis J.N., sumokėjęs pinigus už kurą telšiškiui E.U., pristačiusiam kurą į sutartas vietas Klaipėdos apskrityje. Pastarasis gautus iš J.N. pinigus Klaipėdoje veikiančios bendrovės vardu įnešė į degalus parduodančios bendrovės sąskaitą, tačiau parduodant dviem bendrovėms dyzelinį kurą dokumentuose nebuvo nurodyti pridėtinės vertės, akcizo mokesčiai.

Baigtą baudžiamąją bylą ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Šiaulių apygardos prokuratūra perdavė nagrinėti į Klaipėdos apygardos teismą. Kaltinamiesiems už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė – iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius