Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tualeto padegimas atskleidė: Alytaus gimnazijoje nesuveikė priešgaisrinė, yra langų be rankenų

Dėl palyginti nedidelio gaisro (įtariama, padegimo) ketvirtadienį teko evakuoti bemaž 800 Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos mokinių bei darbuotojų, gimnazistai tądien apskritai išleisti namo.
gaisras-alytaus-sv-benedikto-gimnazijoje
Gaisras Alytaus gimnazijoje

Laimingai pasibaigęs incidentas atskleidė gimnazijos vadovybės požiūrį į gaisrinę saugą: priešgaisrinės pastato signalizacija nesuveikė, o dalis langų, kurie gali būti reikalingi masinės evakuacijos metu, buvo be rankenėlių arba tiesiog užkalti. Savo ruožtu įstaigos vadovė akcentuoja, kad įtempta situacija buvo suvaldyta tinkamai, o ugniagesių minimi trūkumai realios žalos nesukėlė.

Ketvirtadienį apie 11 val. buvo gautas pranešimas, kad Alytaus Šv. Benedikto gimnazijoje kilo gaisras. Iš gimnazijos patalpų buvo evakuoti visi mokiniai ir darbuotojai.

VIDEO: Gaisras Alytaus Šv. Benedikto gimnazijoje

Gaisras kilo berniukų tualeto patalpose. Įtariama, kad tai galėjo būti tyčinis padegimas. Operatyviai atvykę ugniagesiai greitai užgesino patalpas. Nukentėjusių nėra, išvakarėse skelbė „Alytaus gido“ portalas.

Suprasti akimirksniu

  • Atvykus ugniagesiams, degimas buvo pirmame pastato aukšte esančiame tualete (7x3 metrų dydžio). Gaisro metu sudegė 2 tualetinio popieriaus plastikiniai laikikliai, apdegė 2 kabinos, aprūko tualeto sienos ir lubos.
  • Incidento įkarštyje evakuoti 69 darbuotojai ir 727 mokiniai.

Gimnazijos direktorė Loreta Šernienė buvo sakiusi, kad mokymo įstaigos patalpos stebimos vaizdo kameromis, tad yra tikimybė, kad padegėjas bus nustatytas.

Savo ruožtu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai, apibendrinę incidento gimnazijoje rezultatus, penktadienį skelbia ir tam tikrų nerimą keliančių įžvalgų.

Pasirodo, iškart po įvykio vietos ugniagesių pamainos vadas surengė susirinkimą gimnazijos darbuotojams ir aptarė evakuacijos trūkumus.
„Nesuveikė priešgaisrinė signalizacija, nemažai langų buvo užkalti ir išimtos rankenėlės“, – konkrečiai užfiksuota PAGD suvestinėje.

„Nesuveikė priešgaisrinė signalizacija, nemažai langų buvo užkalti ir išimtos rankenėlės“, – užfiksavo PAGD specialistai.

15min penktadienį pasidomėjo, kaip šias pastabas vertina gimnazijos direktorė L.Šernienė.

„Taip, langai, kurie nesidarinėja, buvo užkalti. Situacija tokia išėjo, kad rado keletą tokių užkaltų langų. Mokyklos langai seni, jų keitimas numatomas ateinančiais metais. Niekas to ir neslepia, ir savivaldybė tą žino, yra įtraukusi į biudžetą“, – teigė Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos vadovė.

O kas pasakytina apie nesuveikusią priešgaisrinę signalizaciją?
„Čia kitas klausimas... Komentuoti negaliu šito dalyko“, – atsakė L.Šernienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Loreta Šernienė
Asmeninio archyvo nuotr./Loreta Šernienė

Ji pasidžiaugė, kad kilus gaisrui gimnazijos personalas savarankiškai susiorientavo ir išvedė per duris į lauką šimtus mokinių dar iki ugniagesių atvykimo. Anot direktorės, buvo elgiamasi taip, kaip nurodoma per teorinius priešgaisrinius mokymus, šįkart žinias pasisekė pritaikyti praktiškai.

Penktadienį pamokos gimnazijoje vyksta įprastai. Išvakarėse patalpos buvo vėdinamos iki vėlaus vakaro, tad šiandieną dūmų dvoko viduje nebesijaučia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius