-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tūkstančius baltarusiškų rūkalų pakelių kontrabandininkai vežė karučiais

Jaunas belgų aviganis Grikis naktį viduryje laukų sulaikė besislėpusį, įtariama, kontrabandinių cigarečių nešiką. Iš viso tąkart pasieniečiams į rankas pateko 10 tūkst. pakelių iš Baltarusijos per sienos liniją permestų rūkalų, kuriuos kontrabandininkai į Lietuvos gilumą planavo gabenti karučiais.
Karučiu gabenta tūkstančiai kontrabandinių rūkalų pakelių
Karučiu gabenta tūkstančiai kontrabandinių rūkalų pakelių / VSAT nuotr.

Sekmadienį apie 2 val. nakties Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą užfiksavo asmenų grupę. Ji iš Baltarusijos pusės priėjo prie sienos linijos ir per ją į Lietuvos teritoriją ėmė mėtyti dėžes. Čia jas tuoj pat čiupo kita asmenų grupė, dėžes tempusi į Lietuvos gilumą.

Į įvykio vietą iškart nuskubėjo arčiausiai patruliavę pasieniečių ekipažai. Pastebėję tolumoje artėjančius VSAT pareigūnų automobilius, įtartini asmenys pasinaudojo tamsa ir spruko.

Maždaug už 100 metrų nuo sienos pasieniečiai aptiko savadarbį karutį, į kurį pažeidėjai buvo sukrovę iš Baltarusijos permestų rūkalų dėžes. Iš viso karutyje buvo 10 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo ženklais. Netoliese griovyje VSAT pareigūnai surado pasislėpusį 40-metį Baltarusijos pilietį, kuris gulėjo ant žemės. Vyras Lietuvoje buvo legaliai, jis turi leidimą nuolat čia gyventi.

Vykdant vietovės apžiūrą pagalbon buvo pasitelktas tarnybinis belgų aviganis Grikis. Keturkojis pėdsekys greitai surado dar vieną nuo pasieniečių pasislėpti mėginusį vyrą, 21 metų eišiškietį. Jis buvo pasprukęs ir iki čia pat plytinčio lauko vidurio, tada atsigulęs ant žemės. Taip vyras tamsoje pragulėjo apie valandą, matyt, tikėdamasis, kad aptikę cigaretes pasieniečiai pasitrauks. Grikis tokias eišiškiečio viltis sužlugdė, kai aptikęs bėglį apie tai garsiu lojimu pranešė pasieniečiams, o šie atbėgę vyrą surakino antrankiais.

Beje, belgų aviganis Grikis, kuriam dar tik vieneri metai, šiemet vykusiose Varėnos rinktinės tarnybinių šunų meistriškumo varžybose užėmė pirmą vietą ir iškovojo teisę atstovauti rinktinę visos VSAT geriausių tarnybinių šunų čempionate.

Netoliese VSAT pareigūnai rado dar vieną tuščią savadarbį karutį.

Abu sulaikytuosius Varėnos rinktinės pasieniečiai uždarė į areštinę, o dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Karučiai ir cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius