Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tulžį ant gėjų internete liejęs klaipėdietis siunčiamas arešto

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai pripažino 25-erių metų uostamiesčio gyventoją kaltu dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis. Jam paskirta arešto bausmė.
Facebook
Facebook / 123RF.com nuotr.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Erika Laukineitienė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, nuteistasis klaipėdietis praėjusių metų rugsėjo mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ po vieno asmens paskyroje viešai patalpinta nuotrauka parašė komentarą, kuriuo niekino žmonių grupę ir jai priklausantį asmenį dėl jų seksualinės orientacijos. Teismas konstatavo, kad savo komentaru nuteistasis skatino susidoroti su kitos seksualinės orientacijos žmonėmis.

Nors kaltinamasis savo kaltę dėl neapykantos prieš homoseksualius asmenis kurstymo neigė, aiškindamas, kad savo komentaru jis tik pajuokavo ir ketinimų ką nors paniekinti bei įžeisti neturėjo, tačiau teismas šią kaltinamojo versiją paneigė byloje surinktų įrodymų visuma.

Teismas, atsižvelgęs į kaltinamojo asmenybę ir kitas aplinkybes, balandžio 8 dienos nuosprendžiu konstatavo, kad klaipėdietis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio („Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę“) 2 dalyje, ir skyrė jam 90 parų arešto bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius