Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turiningos kriminalinės praeities vyras jau trečią kartą nukenčia eismo įvykyje

Susidūręs su autobusu, Avižienių seniūnijoje nukentėjo 53 metų vyriškis. Policijos duomenimis, šis pareigūnams pažįstamas nelaimėlis per avarijas susižaloja jau trečią sykį.
Avarijos vietoje Kazlų Rūdos savivaldybėje
Asociatyvinė iliustracija: dviračio avarija / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

2013 m. lapkričio 17 d. apie 17.31 val. Avižienių kaime (Vilniaus r., Avižienių sen.) į eismo įvykį pateko dviratininkas.

Z.P., gim. 1965 m., vairuodamas autobusą „Isuzu Turquoise“, kelio vingyje į kairę susidūrė su ta pačia kryptimi kelio viduriu važiavusiu dviratininku R.S., gim. 1959 m.

Eismo įvykyje nukentėjo penkiasdešimt trejų dviratininkas, jis dėl politraumos paguldytas į Vilniaus respublikinę universitetinę ligoninę.

Tamsiu paros metu R.S. važiavo techniškai netvarkingu dviračiu, buvo be šviesą atspindinčios liemenės, neturėjo atšvaito. Penkiasdešimt trejų ne kartą teistas R.S. gerai žinomas ne tik kriminalistams, bet ir Kelių policijos poskyrio pareigūnams – jis net tris kartus buvo nukentėjęs eismo įvykiuose kaip pėsčiasis ir kaip dviračio vairuotojas.

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai arba kiti šviesą atspindintys elementai, pritvirtinti prie ratų stipinų. Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prie drabužių kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.

Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu, tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą, pažymima Vilniaus apskrities VPK atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius