Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto iššvaistymu įtariamas Vladimiras Romanovas atskleidė, kada žada grįžti į Lietuvą

Liepto galą priėjęs buvęs Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas nebeketina nuo Lietuvos teisėsaugos slapstytis Rusijoje. Verslininkas 15min.lt atskleidė, kad planuoja netrukus grįžti namo.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Telefonu žvaliai atsiliepęs V.Romanovas nesutiko papasakoti apie savo sveikatos būklę ir vietą, kurioje dabar yra, tačiau atskleidė, kad į Lietuvą ketina grįžti rugpjūčio pabaigoje. „Oi, ką jūs čia, žinių norite? Gale rugpjūčio grįšiu“, – pasakė verslininkas ir baigė pokalbį.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad yra paskelbta V.Romanovo tarptautinė paieška, o šį pirmadienį Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius pranešė apie įtarimus buvusiam Ūkio banko savininkui didelės vertės banko turto iššvaistymu.

„Byloje V.Romanovas yra įtariamasis, jis įtariamas didelės vertės Ūkio banko turto iššvaistymu (...). Pats įtariamasis iki šiol neapklaustas, todėl jo pozicija dėl inkriminuojamų veikų nežinoma“, – atsakyme BNS nurodė prokuroras S.Minkevičius.

Aliaus Koroliovo nuotr./Vladimiro Romanovo namas Kaune
Aliaus Koroliovo nuotr./Vladimiro Romanovo namas Kaune

Ikiteisminis tyrimas vasario mėnesį (banko veiklą Lietuvos bankas apribojo taip pat vasarį) buvo pradėtas įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005–2012 metais sudarytus įtartinus sandorius.

Prieštaringai vertinamas buvęs bankininkas nuo gegužės pradžios slapstosi Rusijoje. Lietuvos prokurorams jis buvo perdavęs pažymą, kad patyrė insultą, buvo gydomas vienoje Maskvos ligoninių, o šiuo metu sveiksta po ligos. Tačiau, prokurorų teigimu, pažymą neatitinka visų nustatytų reikalavimų. Baiminamasi, kad V.Romanovas gali paprašyti Rusijos pilietybės, tuomet tikimybė, kad kaimyninė šalis perduotų Lietuvai įtariamąjį, būtų labai maža.

Kol kas prabangus verslininko namas prestižiniame Žaliakalnio rajone Kaune stovi tuščias. Jį prižiūri tik sodinininkas ir kambarių tvarkytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius