-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Tvarkingus dokumentus turėjęs ukrainietis išvykti iš Lietuvos bandė svetimu vardu

Nesuprantamai pasielgęs Ukrainos pilietis paslydo lygioje vietoje ir užsidirbo baudžiamąją bylą. Turėdamas Šengeno vizą ir tvarkingą pasą jis teisėtai atvyko į Lietuvą, tačiau išvykti iš šalies į Lenkiją kažkodėl nusprendė su svetima lietuviška tapatybės kortele.
Šengeno siena
Šengeno siena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinimui sustabdė mikroautobusą. Nelegalią migraciją užkardantys pasieniečiais patikrino juo iš Lietuvos į Lenkiją, o per ją – ir kitas Vakarų Europos šalis vykusius keleivius.

Vienas jų VSAT pareigūnams pateikė Lietuvos piliečio asmens tapatybės kortelę. Patyrusiems Kalvarijos pasieniečiams iškart kilo įtarimų, kad šis vyras nėra asmuo, kuriam išduotas dokumentas. Vyras buvo sulaikytas ir apklaustas užkardoje. Kiti mikroautobusu važiavę asmenys po patikrinimo išvyko į Lenkiją.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 42-ejų Ukrainos pilietis. Jis tarp asmeninių daiktų vežėsi savo šalies pasą su Šengeno viza. Su šiais dokumentais vyras prieš pusantros savaitės teisėtai per Baltarusiją atvyko į Lietuvą. Ir pasas, ir viza buvo galiojantys, todėl ukrainietis laisvai galėjo keliauti po Šengeno erdvę ar kirsti jos išorės sieną. Tačiau būdamas Lietuvoje, įtariama, jis kažkodėl apsirūpino svetima tapatybės kortele ir vykdamas į Lenkiją ją pateikė Kalvarijos pasieniečiams.

Ar tai ukrainietis padarė kažkieno suklaidintas, ar taip pasielgė dėl nežinojimo ar naivumo, ar dar dėl kitų priežasčių, aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję Lazdijų pasieniečiai. Sulaikytam užsieniečiui už tokį svetimo dokumento panaudojimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius