-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas dėl kraupios avarijos – lyg karuselė: aukštyn kojom viską apvertęs įrašas BMW vairuotojo negelbėja

Liepos 13 dieną įvykęs kraupus BMW ir ekskavatoriaus susidūrimas pareikalavo vieno žmogaus gyvybės. O tyrimas, kas kaltas šioje avarijoje, vyksta lyg karuselė. Iš pradžių niekas nė neabejojo BMW vairuotojo kalte. Tačiau viską aukštyn kojom apvertė paviešintas įrašas, kaip ekskavatorininkas prieš pat susidūrimą pasuka kaušą ir užkerta automobiliui kelią. Dabar aiškėja, kad, atrodytų, BMW vairuotoją išteisinantis įrašas, teisėsaugos neįtikino, nes įtarimai pareikšti būtent jam.
Susidūrimo padariniai
Susidūrimo padariniai / Kadrai iš „Rinkos aikštės“ filmuotos medžiagos

Pirminė informacija apie įvykio Kėdainių rajone, netoli Kalnaberžės, skambėjo taip: apie 13.25 val. vyro (g. 1981 m.) vairuojamas automobilis BMW kliudė stovintį ir žvyro lyginimo darbus atliekantį ekskavatorių, kuriuo dirbo vyras (g. 1986 m.).

Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaiga pristatyti BMW vairuotojas ir keleiviai (moterys g. 1986 m. ir 1964 m. ir vyras g. 1970 m.).

Netrukus pasirodė išsami publikacija apie avariją portale „Rinkos aikštė“. Čia buvo rašoma, kad BMW vairuotojas ne tik neva lėkė beveik 150 km/val. greičiu, bet dar ir buvo girtas. Beje, jis buvo pristatytas kaip apylinkėse pagarsėjęs kelių erelis.

Suprasti akimirksniu

  • Avarija įvyko liepos 13 d. apie 13.25 val. remontuojame kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys ties Kalnaberžės kaimu (Kėdainių r., Surviliškio sen.).
  • Pirminiai pranešimai iškreipė įvykio vaizdą: policija skelbė, kad BMW viso labo „kliudė stovintį ir žvyro lyginimo darbus atlekiantį ekskavatorių“. Ugniagesių platintoje informacijoje rašyta, kad remontuojamame kelio ruože BMW atsitrenkė į ekskavatorių.
  • Įspūdį apie BMW vairuotojo atsakomybę sustiprino vietinės žiniasklaidos publikacija, kurią galima reziumuoti taip: liudininkai esą matė, kad šis BMW vairuotojas, tikriausiai būdamas girtas, lėkė apie 150 km/val. greičiu (juolab ir anksčiau jis pagarsėjo kaip kelių erelis, tiesa, policijai niekaip neįkliūdavęs).
  • Gelbėtojams teko traukti iš suknežinto BMW 530 prispaustus žmones. PAGD žiniomis, viena keleivė buvo netgi be sąmonės. Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą pristatyti BMW vairuotojas (g. 1981 m.) ir keleiviai (moterys g. 1986 m. ir 1964 m. ir vyras g. 1970 m.), o ekskavatorininkas (g. 1986 m.) nesužeistas. Vėliau vyriausiosios keleivės gyvybė užgeso ligoninėje.

Tačiau netikėtai paviešinta vaizdo medžiaga, apie kurios egzistavimą savaitę nežinojo nei policija, nei žiniasklaida, nei patys avarijos dalyviai, atskleidė esminę aplinkybę: BMW būtų važiavęs ir nuvažiavęs savais keliais, jei ne ekskavatorininko mostas.

Šalia kelio dirbęs traktorininkas neapdairiai pasuko strėlę su kaušu taip, kad staiga kepštelėjo ir sutraiškė keleivinę transporto priemonę. Beje, paaiškėjo, kad ekskavatorininkas taip pat buvo išgėręs, į alkoholio matuoklį jis įpūtė 0,60 promilės.

VIDEO: Lemtingas ekskavatorininko mostas: kaušas suknežino BMW kaip žaislinę mašiną

Turbūt pajutęs, kad pasirodęs įrašas jį išteisina, BMW vairuotojas davė interviu TV3 televizijai.

„Aš iš tolo mačiau, kad jis ten sukinėjasi, bet yra veidrodėliai, yra langas... Aš įsitikinęs buvau, kad jis mato! Tas kaušas, jis nebuvo ant kelio, kai privažinėjau. Man grynai prieš nosį iškišo tą kaušą, aš net neturėjau momento, kada stabdyti“, – TV3 Žinioms sakė tuo metu ligoninėje sveikęs BMW vairuotojas.

Tiesa, jis neneigė, kad galėjo viršyti remontuojamame kelio ruože leistiną greitį, tačiau, paties vairuotojo nuomone, tai tik nieko nekeičianti detalė.

Jo supratimu, išvengti susidūrimo su ekskavatoriumi buvo neįmanoma.

Tačiau aiškėja, kad teisėsauga netiki BMW vairuotojo nekaltumu, nes įtarimai dėl avarijos, kurioje žuvo žmogus, pareikšti būtent jam, 15min patvirtino Kauno prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė. Be to, kadangi avarijos metu jis buvo neblaivus, pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d. jam gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Kol kas daugiau komentarų apie šią avariją prokuratūra neteikia, nes tyrimas tebevyksta, o bet kokios spėlionės gali pakenkti jo sėkmei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius