-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tyrimas dėl M.Majausko šmeižimo sustabdytas – žurnalistai prokurorams neatskleidė šaltinio

Penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūra priėmė sprendimą sustabdyti ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos Respublikos Seimo nario Mykolo Majausko galimo šmeižimo. Prokurorai bandė per teismus priversti „Info TV“ žurnalistus atskleisti informacijos šaltinį, bet to jiems pasiekti nepavyko, tad toliau tęsti tyrimo jį kuruojanti prokurorė Agnė Stankevičiūtė nebemato perspektyvų.
15min studijoje — seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Mykolas Majauskas
15min studijoje – seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Mykolas Majauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ik​iteisminis tyrimas sustabdytas, nes atlikus visus galimus ikiteisminio tyrimo veiksmus ir išnaudojus visas galimybes, nustatyti galimai nusikalstamą veiką padariusio asmens nėra galimybės.

Prokurorė Agnė Stankevičiūtė pabrėžė, kad gavus naujų duomenų apie galimai nusikalstamą veiką padariusį asmenį tyrimas būtų atnaujintas ir tęsiamas.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūroje gavus Mykolo Majausko pareiškimą, kuriame buvo nurodyta, kad šių metų kovo 6 d. „Info TV“ žinių laidoje „Info diena“ buvo pateikti anoniminės merginos, davusios interviu, pasakojimai apie Lietuvos Respublikos Seimo narį Mykolą Majauską.

Juose buvo nurodyta, kad M.Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, jaunomis merginomis, nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus, taip pat ir interviu davusios merginos atžvilgiu. Pareiškime M.Majauskas nurodė, tokie teiginiai yra melagingi ir jį šmeižiantys.

Šį ikiteisminį tyrimą buvo pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos tyrėjams. Nustatinėjant faktines tyrimui reikšmingas aplinkybes buvo kreiptasi ir į nurodytos televizijos laidos kūrėjus, kurie atsisakė atskleisti reportaže kalbėjusios merginos tapatybę vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 8 str. suteikta teise į informacijos šaltinio paslaptį.

Prokuratūros prašymą įpareigoti žurnalistus atskleisti informacijos šaltinį Vilniaus miesto apylinkės teismas bei Vilniaus apygardos teismas atmetė. Teismo vertinimu, įpareigojimas žurnalistus atskleisti informacijos šaltinį turėtų būti siejamas su žmogaus gyvybe arba itin svarbiais valstybei politiniais, teisniais ar ekonominiais procesais, kurie iš esmės lemtų pagrindinių šalies valdžių (leidžiamosios, vykdomosios ar teisminės) stabilumą, skaidrumą ar pasitikėjimą jomis. Įvertinus nurodytų aplinkybių visumą, teismas padarė išvadą, jog šiuo atveju nėra būtinybės reikalauti, jog žurnalistai atskleistų informacijos šaltinį vardan svarbesnių interesų apsaugos.

Įsigaliojus neskundžiamai Vilniaus apygardos teismo nutarčiai ikiteisminiame tyrime šiuo metu nėra galimybės nustatyti anoniminius komentarus pateikusio asmens tapatybės bei atlikti su juo proceso veiksmus, todėl priimtas sprendimas jį sustabdyti, praneša prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius