Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas dėl šimtatūkstantinės „Telemaxi“ apgavystės stumiasi į priekį: ieškoma daugiau nukentėjusių

Vilniaus Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad, pasinaudojus fiktyvios elektroninės parduotuvės www.telemaxi.lt svetaine, apgaule UAB „Erinvestus“ vardu buvo įgytas fizinių ir juridinių asmenų turtas. Policija prašo atsiliepti visus pirkusius šioje svetainėje telefonus, bet prekės negavusius.
„Telemaxi“ parduotuvės pirkėjai negavo užsakytų telefonų
„Telemaxi“ parduotuvės pirkėjai negavo užsakytų telefonų / 15min nuotr.

„Telemaxi.lt“ svetainė užregistruota rugpjūčio pirmą dieną, jos akcininku liepos 25 dieną tapo 1999 metais gimęs Mantas Šidlauskas.

15min jau anksčiau pakalbino kelis nukentėjusius asmenis, jų istorijos panašios – reikėjo telefono, „Google“ paieškoje įvestas konkretus modelis, rastas kainų palyginimas – ir pigiausias pasiūlymas buvo nurodytas būtent naujojoje „telemaxi.lt“.

„Jie neva pardavinėja mobiliuosius telefonus už gerą kainą, o realiai per „Paysera“ pasiima apgautų klientų pinigus, ir jokių prekių nepristato. Aš esu vienas iš apgautųjų. Socialiniame tinkle mūsų apie 90, bet realiai pirkėjų yra apie 600“, – dėsto 15min skaitytojas, panoręs likti neatskleistas.

15min žiniomis, vien Vilniaus apskrityje yra apie 150 nukentėjusiųjų, tačiau policiją skundai užvertė iš visos Lietuvos. Patys nukentėjusieji teigė, kad neegzistuojančių telefonų pirkėjų gali būti daugiau nei 500 – tą atskleidė užsakymų numeracija, prasidedanti nuo vieneto.

„Facebook“ nuotr./Socialiniame tinkle ir internetinėje svetainėje „Telemaxi“ tebereklamuoja taikomas akcijas
„Facebook“ nuotr./Socialiniame tinkle ir internetinėje svetainėje „Telemaxi“ tebereklamuoja taikomas akcijas

50 apgautų pirkėjų pateikė savo nuostolius socialiniame tinkle „Facebook“ – vidutinė kaina už telefoną buvo apie 300 eurų, kartu jie neteko 14,7 tūkst. eurų. Jei nukentėjusiųjų iš tiesų būtų per 500, nuostolių suma galėtų viršyti ir 150 tūkst. eurų.

„Nustatyta, kad įvairūs asmenys į svetainėje www.telemaxi.lt nurodytą banko sąskaitą pervedė įvairaus dydžio pinigines sumas už mobilaus ryšio telefonų pirkimą, tačiau prekių negavo, pervesti pinigai jiems grąžinti nebuvo“, – rašoma Vilniaus apskrities policijos pranešime spaudai.

Policija, siekdama, kad ikiteisminis tyrimas būtų atliktas sėkmingai ir per kuo trumpesnį laiką, intensyviai atlieka būtinus proceso veiksmus.

„Atsižvelgiant į nustatytą nusikaltimo pobūdį, visos nusikalstamos veikos yra jungiamos į vieną bendrą procesą, todėl asmenis, nukentėjusius nuo per elektroninę parduotuvę www.telemaxi.lt įvykdytos apgaulės, prašome kreiptis į artimiausią policijos įstaigą“, – rašo policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius