Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tytuvėnuose ginčai su darbdaviu dėl atlygio baigėsi kapinėse

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį Kelmės rajono Tytuvėnų gyventojui Gintautui Vasiliauskui, kuris 2013 metų vasarą mirtinai sumušė vieną iš savo samdinių G.S. Pastarasis užsiminė darbdaviui apie nesumokėtus 2000 litų. Už tokį įžūlumą G.Vasiliauskas jį sumušė. Blogai pasijutusio samdinio neišgelbėjo ir medikai.
Gintautas Vasiliauskas
Gintautas Vasiliauskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulių apygardos teismas skyrė aštuonerius metus nelaisvės Gintautui Vasiliauskui, kuris 2013 metų birželį mirtinai sumušė savo samdinį G.S. Teismas taip pat nurodė kad nuteistasis privalo sumokėti 5000 litų nužudytojo artimiesiems.

Du smūgius spyrė kojomis į pilvo sritį. Nukentėjusiajam po tokių smūgių trūko kepenys.

Istorija prasidėjo tuomet, kai G.Vasiliauskas, UAB „Gintrita“ direktorius, susikivirčijo su savo samdytais medkirčiais. Jis teigė, kad atliktame darbe yra broko ir reikalavo jį ištaisyti. G.S. papriekaištavo, kad darbdavys dar nėra sumokėjęs jam 2000 litų už jau atliktą darbą.

G.Vasiliauskas už tokį įžūlumą tyčia sudavė priekaištautojui ne mažiau kaip devynis smūgius rankomis į galvos, krūtinės sritį ir kitas kūno vietas.

Du smūgius spyrė kojomis į pilvo sritį. Nukentėjusiajam po tokių smūgių trūko kepenys.

Bausmė vertinama kaip artima minimaliai, nes nužudymo byloje yra lengvinančių aplinkybių. Teismas nusprendė, kad G.Vasiliausko bausmę sušvelnino nesėkmingas bandymas padėti sumuštajam. Nuteistasis, pastebėjęs, kad jo auka prastai jaučiasi, gabeno jį į gydymo įstaigą.

Teismas nusprendė, kad kaltės pripažinimas G.Vasiliauskui bausmės neturėtų palengvinti, nes jis tai padarė tik po to, kai buvo surinkta pakankamai įrodymų jo kaltei pagrįsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius