Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai gelbėja ne tik žmones, bet ir užklimpusius medikus

Ugniagesiai visuomet pasirengę padėti. Ir ne tik gyventojams, patekusiems į nelaimę. Neretai į pagalbą jie skuba ir savo kolegoms.
Užklimpę medikai
Užklimpę medikai / VPGT nuotr.

Kaip feisbuke skelbia Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, štai ir praėjusią savaitę ugniagesiai ne kartą talkino greitosios pagalbos medikams, nepravažiuojamuose kaimo keliukuose užklimpus jų automobiliams.

Ketvirtadienį rytą Šilutės ugniagesiai skubėjo į Šyšos kaimą ištraukti užklimpusio medikų automobilio.

Netrukus pranešta, kad ir Šakių rajone, Kriaučėnų kaime, užklimpo greitosios medicinos pagalbos automobilis. Kadangi juo pas ligonį privažiuoti nebuvo įmanoma, medikus ugniagesiai nuvežė su gaisrine automobiline cisterna.

Šeštadienį vakare Alytaus rajone, Angininkų kaime, apsisukinėdamas gyventojų kieme, greitosios medicinos pagalbos automobilis užvažiavo ant betoninio šulinio dangčio, jis lūžo ir automobilio ratas įsmuko į šulinį. Iškviesti ugniagesiai, naudodami hidraulinę įrangą, jį iškėlė.

„Traukti užklimpusius greitosios medicinos pagalbos automobilius tenka dažnai, – sakė Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Kęstutis Rydolis. – Nors šie automobiliai yra didesnio pravažumo, rajone ne visur jiems pavyksta pravažiuoti, ypač pavasarį, kai keliai pasidaro klampūs. Tada jiems padeda mūsų ugniagesiai gelbėtojai.“

Šiemet ugniagesiai gelbėtojai jau per 3 tūkst. kartų teikė pagalbą specialiosioms tarnyboms, iš jų per 1500 kartų padėjo greitosios medicinos pagalbos medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius