Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai lengviau atsikvėpė: žolės gaisrų sumažėjo

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informauoja, kad po gaisrų bumo pagaliau ketvirtadienį lengviau atsikvėpė ir ugniagesiai: praėjusią parą jiems teko gesinti jau tik 87 gaisrus, iš kurių dar 69 kilo atvirose teritorijose. Gamta pati geriausiai susitvarkė su žolės degintojais. Šiems nebeliko ką veikti, kai daugelyje šalies vietų palynojo ar stipriau palijo . Iškart sumažėjo rūpesčių ir ugniagesiams. Nebe taip grėsmingai pleškėjo laukai, ugnis nebegrasė ir kaimo sodyboms. Gal ir artėjančios Velykų šventės bus be ugnies ir dūmų?
Ugniagesys
Ugniagesys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Na, o iš ketvirtadienio gaisrų galima paminėti du gaisrus, kilusius Vilniuje. Vidudienį Minties gatvėje užsidegė pirmame namo aukšte esantis balkonas. Per gaisrą apdegė spintelė, sudegė lango rėmas. Iš uždūminto buto buvo išgelbėti du jo gyventojai.

Gelvonų gatvėje esančiame bute po pietų užsidegė televizorius. Atskubėję ugniagesiai užgesino liepsnojantį aparatą, išvėdino uždūmintą butą. Abiejų gaisrų priežastys tikslinamos.

Trakų rajono Naujojo Tarpupio kaime ketvirtadienį popiet užsiliepsnojo N.M. ūkinis pastatas. Medinis pastatas ir jame buvęs šienas sudegė, tačiau nuo ugnies buvo išgelbėtas gyvenamasis namas ir garažas. Įvykis tiriamas.

Ketvirtadienį pavakary Utenoje, Basanavičiaus gatvėje, gaisras kilo vaikų lopšelio darželio „Voveraitė“ teritorijoje esančiame sandėliuke. Gaisro metu apdegė siena ir dalis stogo medinių konstrukcijų, vandeniu buvo sulieti viduje esantys daiktai. Manoma, kad sandėliukas buvo padegtas. Žmonės nenukentėjo, gaisro aplinkybes tiria policija.

Atrodo, kad ketvirtadienį popiet Kaune, Partizanų gatvėje, buvo tyčia padegtas ir lengvasis automobilis Audi A8. Degančią mašiną suspėjo užgesinti jos vairuotojas milteliniu gesintuvu dar iki ugniagesių atvykimo. Per gaisrą apdegė automobilio bagažinė, galinis sparnas, buferis ir žibintas. Įvykis tiriamas.

Dar vienas lengvasis automobilis liepsnojo šiąnakt Vilniuje, Eišiškių plente. Čia išdegė BMW mašinos vidus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius