-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai neramiai laukia ilgojo savaitgalio

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 30 gaisrų bei atliko 13 kitų gelbėjimo darbų. Laimė, žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti.
Gaisro vietoje
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apie 19.25 val. gaisras kilo Vilkaviškyje, Maironio gatvėje esančioje centrinėje ligoninėje. Atskubėjus ugniagesiams, pastate buvo uždūmintos pirmo ir antro aukštų laiptinės, o rūsyje degė seni baldai ir šiluminės trasos izoliacija. Iš uždūminto pastato čia buvusius žmones, tarp jų 16 vaikų, ugniagesiai išvedė į kitą ligoninės korpusą. Gaisro metu rūsyje sudegė dvi lovos, fotelis, apdegė apie 4 m šiluminės trasos izoliacinės medžiagos, aprūko rūsio sienos ir lubos. Manoma, jog gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Ketvirtadienį anksti ryte, apie 4.10 val. taip pat Vilkaviškyje, Pietario gatvėje, užsiliepsnojo medinis tvartas. Per gaisrą supleškėjo pastato stogas, pradegė perdengimas. Ugniagesiai spėjo išgelbėti prie ūkinio pastato priblokuotą daržovių saugyklą ir malkinę bei lengvojo automobilio priekabą. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Apie 9.30 val. Alytuje, Žagarių gatvėje, užsidegė ūkinis pastatas. Per gaisrą sudegė viduje buvę seni, nenaudojami rūbai, apdegė dalis medinės sienos ir perdangos.

Apie 18 val. gaisras kilo Zarasų rajone, Rokėnų kaime, ūkiniame pastate įrengtame garaže. Gaisro metu sudegė viduje stovėjęs Zarasų rajono savivaldybei priklausantis automobilis VAZ 2121 NIVA, apdegė garažo vidus, sudegė dalis tvarto stogo. Šių gaisrų aplinkybės aiškinamos.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį po vidurnakčio Vilniuje, S. Batoro gatvėje, užsiliepsnojo kol kas nenustatyto savininko automobilis Audi 100 Avant. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau skendėjo liepsnose, tad jos išgelbėti nepavyko. Automobilis sudegė nepataisomai. Įvykis tiriamas.

Ugniagesiai su nerimu laukia artėjančio ilgojo šventinio savaitgalio, nes kaip rodo statistika, savaitgaliais, ypač švenčių dienomis, dažniausiai ir kyla tragiški gaisrai, padaugėja kitų nelaimių. Tad ugniagesiai prašo gyventojų artėjančių gausių šventinių renginių dienomis su ugnimi elgtis ypač atsargiai: nepalikti be priežiūros besikūrenančių, perkaitintų krosnių, degančių žvakių, įjungtų elektrinių šildymo prietaisų, nelaikyti prie jų greitai užsidegančių daiktų, nerūkyti lovoje, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius