Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 08 /15:41

Ugniagesiai papasakojo, kaip Kaišiadoryse iš liepsnose paskendusio namo išgelbėjo dvynius ir jų mamą

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį kilo gaisras Kaišiadorių Laisvės gatvėje. Iš namo balkono iškelti paaugliai dvyniai ir jų mama.
Kaišiadoryse kilo gaisras: išgelbėti trys žmonės
Kaišiadoryse kilo gaisras: išgelbėti trys žmonės / Astos Sabonytės nuotr.

Trečiadienio naktį 3.32 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kaišiadoryse, Laisvės g. 21, dega mūrinis namas.

Gaisras kilo, kai tėvai ir 15-mečiai dvyniai miegojo antrajame aukšte. Apie pusė keturių ryto tėvas pajuto dūmų kvapą. Atsikėlęs jis pamatė, kad dega virtuvė. Iš pradžių jis mėgino liepsnas slopinti gesintuvu, tačiau ugnis netrukus persimetė į holą ir laiptinę.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, trijų aukštų mūrinis 169 kv. m čerpėmis dengtu stogu namas degė atvira liepsna, pro 2 ir 3 aukšto langus veržėsi ugnis. Antrojo aukšto balkone buvo įstrigę trys žmonės: mama su dviem paaugliais vaikais.

Ištraukiamosiomis kopėčiomis ir gelbėjimo virvėmis pagalba iš balkono iškelti 15 metų dvyniai (fizinę negalią turinti M.N. ir jos brolis T. N.) bei jų mama R.V.

Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas Žydrūnas Bičius, vadovavęs gaisro gesinimui, pasakojo, jog jiems atvykus vyras jau buvo išėjęs į lauką: „Pribėgęs paklausiau, ar nėra nukentėjusių, o jis atsakė, jog antrajame aukšte miega žmona ir du vaikai...

Greit suorganizavau grandį, kuri su kvėpavimo aparatais įėjo pro duris ir užlipo degančiais laiptais į antrąjį aukštą, kita grandis lipo per balkoną. Pamačiau, kad į balkoną išėjo moteris su dviem vaikais. Ištraukiamomis kopėčiomis užlipau į viršų. Kadangi mergaitė buvo neįgali, teko ją pririšti virvėmis, kad neišsprūstų iš rankų. Skyrininkas ją leido žemyn, o aš, lipdamas kopėčiomis, prilaikiau ją ranka. Mama ir sūnus nusileido ištraukiamomis kopėčiomis.“

Astos Sabonytės nuotr./Kaišiadoryse kilo gaisras: išgelbėti trys žmonės
Astos Sabonytės nuotr./Kaišiadoryse kilo gaisras: išgelbėti trys žmonės

Sąmoningą mergaitę išsivežė greitosios medicinos pagalbos automobilis, o vaikiną ir mamą medikai apžiūrėjo vietoje. Beje, ugniagesiai iš gaisro išgelbėjo ir kačiuką.

Kadangi mergaitė buvo neįgali, teko ją pririšti virvėmis, kad neišsprūstų iš rankų. Skyrininkas ją leido žemyn, o aš, lipdamas kopėčiomis, prilaikiau ją ranka. Mama ir sūnus nusileido ištraukiamomis kopėčiomis.

Išdegė namo antrojo ir trečiojo aukštų patalpos, sulieti vandeniu baldai bei namų apyvokos daiktai, nudegė ir nuardyta stogo dalis.

Devynerius metus tarnyboje dirbantis Ž.Bičius teigė, jog tokiame gaisre svarbiausi du dalykai: visomis įmanomomis priemonėmis sustabdyti ugnies plitimą ir išgelbėti žmones.

„Gaisre ir ugniagesiai patiria daug streso. Tad patirtis ir gebėjimas greitai orientuotis situacijoje yra labai svarbu. Mūsų ugniagesiai turi didelę patirtį, nes mūsų pamainai vis tenka gesinti didžiausius gaisrus. Tokiuose gaisruose ir mūsų jaunimas užsigrūdina. Ir šiame gaisre ryžtingai ir profesionaliai dirbo skyrininkas Rimgaudas Česonis, ugniagesiai gelbėtojai Tomas Kriaučiūnas, Darius Lekavičius ir kiti,“ - sakė pamainos vadas.

Ir Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Kuktelionis teigė, kad jų ugniagesiai gelbėtojai patys geriausi: „Ir šiame gaisre jie dirbo labai gerai ir yra aukščiausio lygio profesionalai. Jiems buvo nelengva, kadangi namas degė atvira liepsna, tačiau jie puikiai paskirstė pajėgas ir svarbiausia, išgelbėjo žmones.“

Gaisro židinys, pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės Miglės Kasnauskaitės, kuri šiąnakt buvo nuvykusi į nelaimės vietą, buvo virtuvėje: "Prie sienos buvo pastatyti du šaldikliai, o tarp jų buvo tinklo skirstytuvas, į kurį jie buvo sujungti. Iš skirstytuvo ir šaldiklių po gaisro neliko nieko, tik metalinės dalys. Elektros paskirstymo spinta taip pat buvo netvarkinga".

Šį gaisrą gesino Kaišiadorių ir Kauno ugniagesiai, į jį suvažiavo šešios gaisrinės autocisternos, dirbo trys ugniagesių gelbėtojų grandys su kvėpavimo aparatais. Gaisras buvo likviduotas po pusantros valandos, tačiau baigiamieji darbai užtruko dar ilgiau. Ugniagesiams teko ardyti stogą ir stebėti, kad liepsnos vėl neįsipliekstų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius