-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai šįmet jau ištraukė 120 skenduolių

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apžvelgė praėjusių karštų trijų savaitgalio parų (liepos 27-29 d.) įvykius. Gelbėtojai apibendrino ir baisią šiųmetę skenduolių statistiką.
Įvykio vietoje
Gelbėtojai ieško skenduolio / Luko Balandžio nuotr.

Per praėjusį audringą savaitgalį darbo ugniagesiams netrūko. Per praėjusias 3 paras šalyje kilo 101 gaisras. Laimė, gaisrų metu žmonių aukų ir traumų pavyko išvengti. Tačiau be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 149 kitus gelbėjimo darbus, iš jų per 80 kartų vyko šalinti vėtros nuverstų medžių. Be to, šį karštą savaitgalį vien tik ugniagesiai ištraukė 7 skenduolius, pažymima PAGD atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Sekmadienį daugiausia vakariniuose šalies rajonuose siautusi vėtra vertė medžius. Virstantys medžiai nutraukė elektros laidus, apgadino 6 automobilius, Akmenėje nuplėšė ūkinių prekių parduotuvės stogą, o Neringoje, prie "Nidos" restorano, nulūžusi medžio šaka prispaudė žmogų. Atskubėję ugniagesiai, žmogų išlaisvino ir perdavė medikams, kurie jį išvežė į ligoninę. Vėtros padariniai bus šalinami ir šiandien.

Deja, netrūko skaudžių nelaimių vandenyje. Penktadienį apie 15 val. Panevėžio rajone, Užunevėžių kaime, į trijų metrų gylio kūdrą įvirto traktorius. Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai, po vandeniu surado ir ištraukė 42-ejų metų vyro kūną ir perdavė jį medikams, tačiau jie konstatavo žmogaus mirtį.

Tą pačią dieną Jonavoje, ties Žeimių gatve, iš tvenkinio ištrauktas kol kas nenustatytos tapatybės vyriškio kūnas.

Apie 17 val. Lazdijų rajone Seirijų miestelyje, Pirčiuko ežere nuskendo 50-metė moteris. Ugniagesių narai skenduolę ištraukė ir perdavė policijos pareigūnams.

Šeštadienį Pasvalio rajone, Smilgelių kaime, dirbtiniame vandens telkinyje ugniagesiai gelbėtojai trijų metrų gylyje, už 5 metrų nuo kranto, surado ir ištraukė nuskendusį vyrą.

Sekmadienio rytą iš policijos gautas pranešimas, jog Kelmės rajone, Kražantės upės užtvankoje gali būti nuskendęs 21-erių metų vaikinas, nes ant kranto rasti jo rūbai ir telefonas. Atvykę ugniagesių narai skenduolį surado maždaug trijų metrų gylyje ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Tą pačią dieną Švenčionių rajone, Kirdeikiškės kaime, Sudotos ežere, maždaug už 25 metrų nuo kranto, 4 metrų gylyje, buvo rastas nuskendęs 40-metis vyras.

Vakar apie 16 val. Zarasuose, Zaraso ežere, sonaro pagalba ugniagesiai surado nuskendusį vyrą.

Šiemet vien tik ugniagesiai jau ištraukė 120 skenduolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius