Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai su nerimu laukia artėjančių švenčių

Ugniagesiai vėl su nerimu laukia artėjančių švenčių, nes jų metu gerokai padaugėja gaisrų ir juose žūstančių žmonių, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.

Pasak pranešimo, kaip rodo praėjusių metų statistika, pernai gruodžio pabaigoje vien per šventinį laikotarpį 197 kilusiuose gaisruose žuvo 12 gyventojų ir 7 buvo traumuoti. 4 iš jų pernai žuvo per šventų Kūčių vakarą, o 2 – per pirmąją Naujųjų metų parą.

Vėlyvo šių metų rudens ir žiemos pradžios metu darbo dienomis skaudžiausi gaisrai dažniausiai kildavo dėl netvarkingų krosnių ir dūmtraukių bei elektrinių šildymo prietaisų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, o per šventes ir savaitgalius pagrindinės nelaimių priežastys yra neatsargus rūkymas, girtavimas bei gyventojų neatsargus elgesys su ugnimi.

Nors tokie gaisrai dažnai užgęsta savaime ir didelių nuostolių nepadaro, tačiau kai kurie iš jų pasiglemžia brangiausią žmonių turtą – gyvybes. Šiemet gaisruose jau žuvo 127 gyventojai (pernai per tą patį laikotarpį – 223). Be to, primename, kad šiemet, kaip ir pernai per  tą patį laikotarpį, kilo per 12 tūkstančių gaisrų.

Ugniagesiai nerimauja ne tik dėl šventų Kalėdų, bet ir dėl Naujųjų metų nakties, kada pradės pokšėti petardos, dangų nušvies sproginėjantys fejerverkai. Deja, dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo kasmet kyla ir gaisrų bei sužalojami žmonės.

Kad artėjančios šventės neatneštų skaudžių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų atsargiai elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų.

Primename: prieš išvykdami iš namų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos. Daugelio gaisrų padariniai būna ypač skaudūs ir dėl pavėluoto ugniagesių gelbėtojų iškvietimo, todėl, pastebėję gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112. Būkite atidūs ir kelyje, nes važiavimo sąlygos dėl kritulių ir plikšalos gali būti nepalankios.

Ugniagesiai tikisi, kad šie patarimai padės saugiai sutikti šventas Kalėdas ir Naujuosius metus bei išvengti gaisrų bei kitų nelaimių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius