Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai Varėnos rajone gelbėjo į duobę įkritusį arklį

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiai gesino 28 gaisrus ir atliko 14 kitų gelbėjimo darbų. Viename gaisre apdegė žmogus.
Žirgas
Arklys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šis gaisras antradienį popiet kilo Kaune, Linkuvos gatvėje esančiame bute. Per gaisrą išdegė virtuvė, aprūko kitos patalpos. Nugarą apdegė ir 49 metų vyras, kurį greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Nelaimę sukėlė neatsargus žmonių elgesys su ugnimi.

Kaune, Veiverių gatvėje, antradienio naktį kilo dar vienas gaisras. Čia ant statomo namo pamatų užsidegė statybinė mediena, o maišuose smilko supiltos pjuvenos. Per gaisrą išdegė keli kubiniai metrai medienos, apdegė ir šalia stovėjęs lengvasis automobilis Ford Fiesta. Įvykis tiriamas.

Praėjusią naktį ugnis siautėjo ir Varėnos rajono Ežeriekų kaime. Gaisro metu čia supleškėjo medinis ūkinis pastatas, sudegė ir jame buvęs motociklas, 7 kub. metrai malkų, šiaudai bei namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Varėnos ugniagesiai popiet gesino dar vieną ūkinį pastatą Krivilių kaime. Ir čia pranešimas apie gaisrą buvo gautas pavėluotai, todėl ugnis spėjo nudeginti pastato stogą, išdeginti viduje ir šalia pastato sukrautus šiaudus ir šieną, apdeginti sienas. Ir šio gaisro aplinkybės tikslinamos.

Ugnis antradienį niokojo ir daugiau ūkinių pastatų. Popiet Kėdainių rajono Vikaičių kaime užsiliepsnojo didelis mūrinis tvartas. Per gaisrą nudegė pastato stogas.

O naktį iš antradienio į trečiadienį Kėdainių ugniagesiai skubėjo į Dotnuvos miestelį, kur užsidegė R.M. daržinė. Atvira liepsna degančio medinio pastato išgelbėti jau nepavyko. Abiejų gaisrų priežastys aiškinamos.

Nors jau kelias dienas šalyje lyja lietūs, tačiau kai kur atvirose teritorijose vis dar kyla gaisrų. Šiaulių ugniagesiai antradienį dar gesino smilkstantį Rėkyvos mišką. Maždaug 50 arų miško plote jie vandeniu užpylė atskirais židiniais degančias durpes.

Ignalinos rajono ugniagesiams antradienį teko gesinti du gaisrus atvirose teritorijose. Rimšės seniūnijoje prie Andrelėnų kaimo sunkiai pasiekiamoje miškingoje vietovėje maždaug 15 arų plote vakar degė durpės. Ugnį be ugniagesių malšino taip pat ir miškininkai, į pagalbą buvo pasitelktas ir Utenos kelininkų traktorius, vežiojęs su cisterna vandenį. Gaisras buvo lokalizuotas, tačiau nelikviduotas. Trečiadienį gesinimo darbai turėtų būti tęsiami.

Kitas gaisro židinys buvo prie Didžiasalio kaimo, kur degė maždaug 6 arai durpingos pievos. Ir šiame gaisre ugniagesiai triūsė visą dieną. Manoma, kad abu gaisrus sukėlė neatsargus žmonių elgesys.

Varėnos gelbėtojai antradienį Pakleštarės kaime iš betoninės duobės, pasitelkę į pagalbą miškovežį keltuvą MAN, iškėlė ten įkritusį arklį. Gyvūnas nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius