Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Ugniagesio šeimą pražudęs I.Cvetkovas nukentėjo ir pats, bet gailesčio nenusipelnė?

Tragiškoje avarijoje ugniagesio šeimą pražudžiusiam Igoriui Cvetkovui prokuratūra siūlo skirti maksimalią laisvės atėmimo bausmę. Savo ruožtu teisiamojo advokatas prašo atsižvelgti į tai, kad kaltinamasis per avariją ir pats labai nukentėjo.
Avarijos Plungės rajone sukėlimu kaltinamas Igoris Cvetkovas yra netekęs rankos.
Avarijos Plungės rajone sukėlimu kaltinamas Igoris Cvetkovas yra netekęs rankos. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Plungės rajono apylinkės teisme baigta nagrinėti šiurpios avarijos baudžiamoji byla, rašo Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis „Plungė“.

„Teisiamasis nepavojingas“, – anot kaltinamojo advokato, paskirti vairuotojui griežčiausią bausmę yra tik noras jam atkeršyti.

Po mėnesio klaipėdietis Igoris Cvetkovas (g. 1971 m.) išgirs, kokį tolesnį gyvenimą jam nulems nuosprendis. Už tai, kad sukėlė eismo nelaimę, kurioje žuvo trys vienos šeimos nariai ir buvo sutrikdyta dar keturių žmonių sveikata, vyrui belangėje gali tekti praleisti ilgus metus.

Trijų žmonių gyvybes nusinešusi avarija įvyko 2015 metų spalį. Sekmadienio vakarą Dargužų šeima važiavo iš Palangos, kur šventė vyresnėlės dukters vienuoliktąjį gimtadienį. Kaip skelbė 15min, teismo procesui artėjant į pabaigą, tragiškoje avarijoje ugniagesio šeimą pražudęs I.Cvetkovas pakeitė taktiką: iš dalies pripažino kaltę.

Vis dėlto valstybinį kaltinimą palaikantis ir bausmę siūlantis prokuroras Juozas Sykas išliko itin griežtai nusiteikęs. Bylą kuruojantis Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas pasiūlė I.Cvetkovui skirti 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Tuo metu teisiamojo gynėjo teigimu, siūlymas paskirti jo klientui griežčiausią bausmę yra ne kas kita, kaip noras, kad jis patirtų fizinių kančių, kad būtų žeminamas.

I.Cvetkovui po eismo įvykio amputuota kairė ranka, dešinė, remiantis gydytojų pažymomis, taip pat iš dalies nefunkcionuoja. Apeliuodamas į tai, advokatas užsiminė apie galimybę bausmės vykdymą atidėti. „Apkaltinti yra lengviausia. Aš manau, kad teisiamasis nepavojingas, jis nepadarė smurtinio nusikaltimo, tad prokuroro prašoma bausmė turėtų skirtis kaip diena nuo nakties“, – laikraštis „Plungė“ cituoja advokatą Vidmantą Martyšių.

„Dėl to, kad teisiamasis pats sunkiai nukentėjo, neturėtų būti priežastis skirti jam švelnesnę bausmę. Juk ne dėl kieno kito kaltės sužalojimai buvo patirti“, – nesutiko valstybinis kaltintojas J.Sykas.

Gavęs teisę pasakyti teisme paskutinį žodį, pats I.Cvetkovas, iki šiol nesumokėjęs nukentėjusiesiems nė cento, proga bent atsiprašyti posėdžių salėje nepasinaudojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius