Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesių atodūsis po evakuacijos ir rūkaliaus gelbėjimo Kėdainiuose: kaip įtikinti?

Kėdainių ugniagesiai išgelbėjo vyro gyvybę, antradienį skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos. Tačiau prevenciniai pokalbiai, siūlymai bent jau įsirengti detektorius socialinės rizikos asmenims – misija beveik neįmanoma, tarsi atsidūsta ugniagesių atstovai.
Gaisras
Gaisras / PAGD archyvo nuotr.

Sausio 31-osios vakare gavus pranešimą apie gaisrą bendrabutyje Kėdainiuose, P. Lukšio gatvėje, į gaisro vietą sulėkė 3 gaisrinės autocisternos, gaisrinės kopėčios ir 10 ugniagesių. Jiems atvykus, laiptinėje tvyrojo tiršti dūmai, kurie veržėsi iš vieno buto.

Patekę į butą, ugniagesiai prie durų rado gulintį vyrą, o kambaryje – smilkstantį čiužinį.

Patekę į butą, ugniagesiai prie durų rado gulintį vyrą, o kambaryje – smilkstantį čiužinį. Ugniagesiai vyrą išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Jie žmogų nuvežė į ligoninę. Iš butų šioje laiptinėje evakavosi 9 žmonės.

Ugniagesiai užgesino čiužinį ir išvėdino patalpas. Gaisro metu aprūko dalis buto sienų ir lubų.

„Gaisras greičiausiai kilo dėl neatsargaus rūkymo, o bute dūmų detektoriaus nebuvo, – sakė vakar gaisro vietoje apsilankęs Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Linas Černiauskas. – Šitas bendrabutis mums puikiai žinomas, nes jame gyvena nemažai socialinės rizikos grupei priklausančių žmonių, kurių gyvenimo būdas labai komplikuotas. Mūsų tarnybos darbuotojai nuolat vyksta pas vyresnio amžiaus, vienišus gyventojus, kurių sąrašus mums pateikia savivaldybė, ragina juos įsigyti dūmų detektorius, bet labai dažnai girdime kategorišką atsakymą, kad jiems jų nereikia. Ir nežinia, kaip prisibelsti į jų sąmonę.“

Pasak šios tarnybos vyriausiosios specialistės Erikos Dumčienės, vakar iš gaisro išgelbėtas žmogus vakare sugrįžo iš ligoninės namo: „Šįkart jam nieko nenutiko. Šiandien ketinu aplankyti šį bendrabutį ir pasikalbėti su gaisrą patyrusiu žmogumi ir jo kaimynais bei namo komendante, ką būtų galima padaryti, kad gaisrų rizika šiame bendrabutyje būtų mažesnė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius