-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesių darbai praėjusią parą: užgesinti 27 gaisrai, atlikta 20 gelbėjimo darbų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 27 gaisrai. Viename jų traumuotas žmogus. Žūčių gaisruose išvengta. Taip pat buvo atlikta per 20 gelbėjimo darbų, jų metu išgelbėti du žmonės.
Gaisras UAB „Mantvilė“ sandėliuose
Gaisras UAB „Mantvilė“ sandėliuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį ryte  ugniagesiai gesino Švenčionių rajone, Adutiškio seniūnijoje, Svylionių kaime, individualiame mediniame name kilusį gaisrą. Jo metu apdegė keli metrai perdengimo, aprūko virtuvė ir kambarys.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Gyvenamasis namas degė ir  Kėdainių rajone, Šėtos miestelyje. Gaisras jame kilo dėl  netvarkingos elektros įrangos naudojimo, nuo kurios užsidegė lova. Gaisro metu  aprūko sienos, nuo karščio sutrūko plastikinis langas. Įvykis tiriamas.

Taip pat buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdos mieste, balkone, pjaunant metalą, sprogo  balionėlis, kad užsidegė  vyro drabužiai, išdužo langų stiklai. Kilusį gaisrą likvidavo patys gyventojai. Pranešta, kad iš buto, kuriame įvyko sprogimas, sklinda stiprus dujų kvapas. Atvykę ugniagesiai patalpas išvėdino. Paaiškėjo, kad  nuo sprogimo nukentėjo 1954 m. gimęs vyras, balkone pjaustęs propano 2 l balionėlius kad galėtų juos parduoti. Pjaunant vienas jų sprogo. Vyriškis dėl nudegimų nugabentas į ligoninę.

Vidudienį  Kelmės rajone, Pakaržančio seniūnijoje, Valpainių kaime, liepsnojo šio kaimo gyventojai priklausantis ūkinis pastatas ir garažas.  Atvykus ugniagesiams šie pastatai jau degė atvira liepsna. Beje, į medinį garažą  ugnis persimetė iš degančio ūkinio pastato. Gyvenamąjį namą nuo degančio garažo  skyrė  vos 3 metrai. Gaisro metu sudegė ūkinis pastatas ir garažas.  Supleškėjo cemento maišyklė, žoliapjovė,  kultivatorius, 8 padangos, 200 l  dyzelino. Apsilydė 50 kv m gyvenamojo namo plastikinių dailylenčių. Įvykis tiriamas.

Antradienį ugnis taip pat šeimininkavo ir Vievio seniūnijoje, Lazdėnų kaime, kur liepsnojo šio kaimo gyventojai priklausantis  ūkinis pastatas. Atvykus ugniagesiams jis jau degė atvira liepsna.  Gaisro metu nudegė 20 kv m stogo, dengto šiferiu, apdegė vidus. Įvykis tiriamas.

Tos dienos pavakare Kelmės rajone, Dubėnų kaime, taip pat degė medinis ūkinis pastatas. Atvykus ugniagesiams jis irgi  liepsnojo atvira liepsna. Gaisro metu nudegė stogas, dalis perdengimo, sudegė  tona šieno, 7 kub m medienos. Nuo gaisro pavyko apsaugoti mūrinį gyvenamąjį namą ir lauko virtuvę. Beje, juos  nuo degančių pastatų skyrė taip pat tik trijų metrų atstumas.

Ugnis antradienį vakare įsiplieskė ir Kauno  m. Taikos prospekte esančiame sandėlyje,  priklausančiame uždarajai akcinei bendrovei „Mantvilė“.  Šalia pastato degė sukrautos šiukšlės, nuo kurių užsiliepsnojo sandėlio siena, o netrukus ir dalis sandėlio.  Gaisro metu sudegė popierinėse dėžėse buvę stiklo gaminiai, apsilydė lempos. Gaisrą gesino 35 ugniagesiai.

O Molėtų rajone, Arino ežere,  ugniagesiai  atliko skenduolių  paiešką. Buvo gautas pranešimas, kad nuskendo du vyrai. Apie 50 m nuo kranto rastas vienas iškilęs skenduolis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius