-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesių savaitgalis: gelbėta parašiutininkė, nuo kelių šalinti medžiai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai užgesino 91 gaisrą, kuriuose buvo traumuoti du žmonės. Gelbėtojai atliko 243 gelbėjimo darbus, jų metu buvo išgelbėti penki žmonės. Daugiausia rūpesčių gyventojams ir ugniagesiams gelbėtojams sukėlė šeštadienio naktį praūžusi vėtra.
Pagalbos telefonas 112
Pagalbos telefonas 112 / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ugniagesiai skelbia, kad vien šalinti nulūžusių ir ant kelių bei pastatų užvirtusių medžių ugniagesiai vyko 167 kartus. Iš jų net 70 kartus Kauno apskrityje, 39 kartus – Alytaus apskrityje, 15 kartų Vilniaus, 14 kartų Šiaulių, 11 Utenos apskritys.

Deja aukų dėl vėtros išvengti nepavyko, keturi žmonės žuvo. Iš jų du vyrai Varėnos rajone ir dvi moterys Prienų bei Šiaulių rajonuose. Nemažai Lietuvos pietrytinių rajonų gyventojų buvo likę be elektros energijos, kurios tiekimas iki šiol dar atstatinėjamas.

Sekmadienį, apie 7.25 val., buvo gautas pranešimas, kad Trakų rajone, Onuškio seniūnijoje, prie Vilkinio ežero, dėl užvirtusių ant kelio medžių pagalbos reikia poilsiautojams, kurie čia apsistoję su nepilnamečiais vaikais. Kadangi toje vietoje buvo privirtę daug medžių, ugniagesių gelbėtojų gaisrinis automobilis negalėjo privažiuoti iki nelaimės vietos. Todėl incidento vietą ugniagesiai pasiekė pėsčiomis. Iš įvykio vietos evakuoti vienas suaugęs ir 2 nepilnamečiai.

Sekmadienį Trakų rajone, Dusmenų ir Varlių kaimuose, dėl didelio vėjo nukentėjo 22 namų stogai, šeši namai liko visai be stogų.

Šeštadienį, apie 0.43 val. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Minijos gatvėje, dega mūrinis garažas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, uždaryti garažo vartai degė atvira liepsna, o viduje buvo du žmonės. Atsukę nuo garažo vartų vielą, pareigūnai išgelbėjo du brolius, kurie buvo išvežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Įtariama, kad garažas buvo padegtas.

Sekmadienį du pastatai užsidegė nuo žaibo iškrovos. 4.20 val. buvo gautas pranešimas, kad nuo žaibo Radviliškio rajone, Dauderių kaime, užsidegė ūkinis pastatas. Atvykus ugniagesiams, jis jau degė atvira liepsna. Nors nudegė šio pastato stogas ir sudegė dalis šieno bei malkų, šalia esantis kitas ūkinis pastatas buvo išsaugotas.

Nuo žaibo, trenkusio į elektros skydinę, tą pačią dieną užsidegė ir Telšių rajone, Sarakų II kaime esantis gyvenamasis namas. Pranešimas apie gaisrą buvo gautas 19.37 val. Atvykus ugniagesiams, namo stogas degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė stogas, aprūko lubos ir sienos.

Šeštadienį vakare po liūties Klaipėdos ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimus, kad yra apsemti Klaipėdos apskrities viešosios bibliotekos pusrūsis ir prokuratūros rūsys. Ugniagesiai iš šių įstaigų išpumpavo vandenį, taip pat apsemtose gatvėse iš vandens ištraukė 4 lengvuosius automobilius ir maršrutinį miesto autobusą. 

Penktadienį 15.46 val. buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, J.Janonio gatvėje, ore tvyro neaiškios kilmės balkšvos dalelės, kurios sklinda nuo „Malsenos“ gamyklos. Vėliau gyventojai pranešė, kad automobiliai, skalbiniai ir langai nusėti balkšvomis dulkėmis. Apie šį įvykį buvo informuotas Panevėžio visuomenės sveikatos centras, Panevėžio aplinkos apsaugos departamentas ir kitos organizacijos. Paaiškėjo, kad „Malsenos“ gamykloje naujo konvejerio paleidimo metu plyšo žarna ir į orą pateko apie 200 kg krakmolo, kuris nėra gyventojams pavojingas.

Dar vienas nekasdieniškas įvykis nutiko Biržuose. Šeštadienį, 10.52 val., buvo gautas pranešimas, kad ant namo stogo nusileido parašiutininkė ir pavojingai pakibo. Atvykus ugniagesiams, parašiutininkė gulėjo ant šlaitinio stogo gulėjo žemyn galva, parašiutas buvo užsikabinęs už lietvamzdžio. Pareigūnai užlipo ant stogo, atsegė parašiutą ir saugiai ją nulaipino nuo stogo. Parašiutininkė sužalojimų nepatyrė.

Gyventojams ugniagesiai nori priminti, jog neliestų ant elektros laidų ar elektros oro linijų atramų užvirtusių medžių, nes jie gali sukelti pavojų Jūsų gyvybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius