Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkiniame pastate Bartkūnų kaime – daugiau nei kilometras žvejybos tinklų

Per Kaišiadorių rajone vykdytą reidą aplinkos apsaugos pareigūnai ūkiniame pastate rado beveik 30 ne mėgėjų žvejybos įrankių, taip pat fiksuoti dar 3 kiti mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai. 
Tinklai
Tinklai / AAD nuotr.

25 statomieji tinklai ir 4 savadarbiai ne mėgėjų žvejybos įrankiai, dar vadinami televizoriais, praėjusį trečiadienį rasti Bartkūnų kaime. Nustatyta, kad bendras šių paimtų tinklų ilgis siekia daugiau nei kilometrą.

Už pažeidimą asmeniui gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų kartu su įrankių konfiskavimu.

Per vykdytą gyvosios gamtos apsaugos kontrolės reidą taip pat nustatyti dar 3 pažeidimai. Pareigūnai praneša, kad 2 asmenys žvejojo neturėdami nustatytos formos žvejo mėgėjo bilieto, o 1 pažeidėjas buvo sugavęs per mažą karpį nei nurodo Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės. Visi šie pažeidėjai sulaikyti prie Kauno marių.

Už šiuos pažeidimus asmenims gresia įspėjimai arba baudos nuo 10 iki 60 eurų.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) pranešime primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius