Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkiniame pastate paslėpti turtai klaipėdiečio nuo vagystės neapsaugojo

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Tilvikienė ketvirtadienį su kaltinamuoju aktu uostamiesčio apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 33-ejų klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl 116 tūkstančių 500 eurų svetimo turto vagystės.
Kratų metu paimti papuošalai.
Auksas / Klaipėdos VPK nuotr.

Anksčiau 7 kartus teistas vyras, teismo kaltu dėl vagysčių buvo pripažintas net penkis kartus. Šeštą kartą dėl vagystės vyras teisėsaugai įkliuvo po to, kai pernai metų spalį Klaipėdoje per neužrakintas ūkinio pastato duris įsmukęs vyras, iš metalinio vamzdžio ištraukęs pačių įvairiausių juvelyrinių dirbinių, juos pasisavino.

60-etis nukentėjusysis, tikėdamas apsisaugoti nuo vagystės, metaliniame vamzdyje ūkiniame pastate slėpė 10 tūkstančių eurų grynųjų pinigų, ne vieną vyrišką laikrodį su auksinėmis apyrankėmis, moterišką laikrodį su balto aukso apyranke bei auksinį laikrodį su odine apyranke, 15, 10 ir 5 rublių nominalo auksines monetas, vyriškus ir moteriškus auksinius žiedus, grandinėles, pakabukus, sidabrinius juvelyrinius dirbinius ir kitą turtą. Tačiau nukentėjusiojo slaptavietė jo neapsaugojo, vyras neteko vamzdyje slėptų pinigų, apie 3 kilogramų aukso dirbinių ir apie 5 kilogramų įvairių sidabro dirbinių.

Bylos duomenimis, pagrobtą turtą kaltinamasis užstatė lombarduose, o gautas pinigines lėšas panaudojo lošimams kazino, įsigydamas sau ir žmonai automobilius ir kitiems asmeniniams poreikiams tenkinti. Kaip ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad galėtų vairuoti įsigytus automobilius, dar įsigijo ir suklastotą latvišką vairuotojo pažymėjimą, kurį pareigūnai aptiko asmens kratos metu.

Už šią nusikalstamą veiką vyrui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius