Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkinio pastato gaisre žuvo 4 ožiukai, 7 triušiai ir šuo

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai apibendrino balandžio 22-25 dienų įvykius.
Įvykio vietoje.
Gaisras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per praėjusias 4 šventinio savaitgalio paras šalyje kilo net 679 gaisrai, 518 iš jų – atvirose teritorijose. Gaisrų metu 2 žmonės žuvo, o 2 gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 60 kitų gelbėjimo darbų bei išgelbėjo 5 piliečius, pažymima antradienį PAGD atstovų išplatintame pranešime.

Pirmadienį apie 15 val. 10 min. ūkinis pastatas užsidegė ir Biržų rajone, Rinkuškių kaime. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas buvo įgriuvęs. Nuo degančio pastato liepsnos persimetė ir į už 5 metrų stovintį gyvenamąjį namą. Gaisro metu apdegė namo siena bei stogo konstrukcijos, visiškai sudegė ūkinis pastatas, jame buvę 2 traktoriai, malkų pjovimo staklės, 20 dėvėtų padangų, 10 naujų medinių langų, 16 kub. metrų lentų, 5 kub. metrų malkų, nebeeksploatuojamas lengvasis automobilis. Liepsnose žuvo 4 ožiukai, 7 triušiai ir šuo. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Tą pačią dieną apie 12 val. 45 min. gaisras kilo Ignalinos rajone, Didžiasalio kaime, daugiabučio namo bute Karalyčios gatvėje. Ugniagesiai per balkoną patekę į antrame aukšte esantį butą ir apgesinę degantį kambarį, ant grindų rado stipriai apdegusį 71-erių metų buto šeimininkės kūną. Per gaisrą išdegė vienas kambarys, stipriai aprūko kitos patalpos. Ir šio gaisro aplinkybės tikslinamos.

Sekmadienį apie 15 val. 30 min. Vilniuje, Eišiškių plente, užsidegė medžio apdirbimo įmonės pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, antras pastato aukštas ir stogas jau degė atvira liepsna. Gesindamas gaisrą iki ugniagesių atvykimo rankas apdegė apie 65-erių metų vyras, kuriam greitosios pagalbos medikai vietoje suteikė pagalbą. Gaisro metu sudegė antras aukštas su jame buvusiomis pjuvenomis, o pirmą pastato aukštą, kuriame buvo įrengtos dvi medienos džiovyklos su mediena, ugniagesiams pavyko išgelbėti.

Tą pačią dieną apie 17 val. 25 min. Anykščių rajone, Kurklių II-ame kaime, gaisras kilo individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, dūmais apsinuodijęs 62-ejų metų vyras jau buvo išneštas į lauką. Nukentėjusysis buvo perduotas greitosios pagalbos medikų globai. Per gaisrą apsmilko lovos patalynė ir čiužinys, aprūko kambarys.

Šeštadienio vakarą apie 22 val. 35 min. Vilniuje, Gariūnų gatvėje, užsiliepsnojo prekybinis kioskas. Atskubėjus ugniagesiams, metalinis kioskas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu stipriai apdegė kioskas, išdegė jo vidus, o gaisravietėje buvo rastas stipriai apdegęs kol kas nenustatytos tapatybės vyriškio kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Penktadienį apie 12 val. 50 min. nuo padegtos pievos Raseinių rajone, Didvėjo kaime, užsidegė ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, pastogė, apdegė tvarto sienos. Dar vienas ūkinis pastatas tą pačią dieną nuo deginamos pernykštės žolės apie 14 val. 40 min. užsiliepsnojo Anykščių rajone, Vaivadiškių kaime. Per gaisrą apdegė pastato siena, sudegė viduje sukrautas šienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius