Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ūkio brigadininkė kaltinama pasisavinusi per 93 tūkst. eurų už pardavinėtas svetimas kiaules

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Radviliškio rajone įsikūrusio ūkio brigadininkė kaltinama pasisavinusi daugiau nei 93 tūkst. eurų. Jai kaltinimai pareikšti ir dėl dokumentų klastojimo, skelbia FNTT.
Kiaulės
Kiaulės / 123rf.com nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad ūkyje vadovaujančias pareigas ėjusi moteris, siekdama nuslėpti, kad prekiauja ūkiui priklausančiomis kiaulėmis be jokių apskaitos dokumentų, klastojo tikrus ūkio dokumentus. Dvejus metus galimai buvo klastojami važtaraščiai, gyvūnų nurašymo aktai, jų pagrindu surašytos tikrovės neatitinkančios gyvūnų judėjimo ataskaitos. Suklastotus duomenis moteris teikė nieko apie nusikalstamas veikas nežinančiai ūkio buhalterei. Įtariama, kad per dvejus metus moteris fiziniams ir juridiniams asmenims pardavė 718 kiaulių ir už tai gavo per 93 tūkst. eurų, kuriuos pasisavino savo reikmėms.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, surašiusi kaltinamąjį aktą, bylą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Už didelės vertės turto pasisavinimą gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Griežčiausia bausmė už dokumentų klastojimą – laivės atėmimas iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius