Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergėje sulaikyti du turto prievartautojai

Dėl turto prievartavimo buvo sulaikyti ir į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato areštinę uždaryti du Leonpolio kaimo gyventojai.
Ukmergės policija
Ukmergės policija / Policijos nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, E.G. (gim. 1980 m.) ir jo bendras D.P. (gim. 1990 m.) dviem paroms buvo sulaikyti antradienį. Jie įtariami turto prievartavimu.

Spalio 7-osios naktį E.G. kartu su D.P., būdami neblaivūs, dėl asmeninių nesutarimų sumušė D.Z.

Ukmergės mieste, aikštelėje prie prekybos centro „Iki“, įsėdę į D.Z. automobilį, E.G. ir D.P. „aiškinosi santykius“ ir naudojo smurtą prieš D.Z.; nukentėjusiojo automobiliu įtariamieji važinėjosi po Ukmergę ir Ukmergės rajoną, smurtaudami bei grasindami susidoroti.

Važiuojant automobiliu link Dainavos kaimo, transporto priemonę vairavęs D.P. nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į griovį, todėl teko kviestis pagalbą automobiliui ištraukti iš griovio. Vis dėlto „už ramybę“ iš D.Z. dar buvo reikalaujama tūkstančio litų. Kai nukentėjusysis šiuos pinigus atnešė, buvo pareikalauta dar 2 tūkst. litų.

Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi ikiteisminį tyrimą atliekantys tyrėjai. D.P. ir E.G. ketvirtadienį bus paleisti iš areštinės. Įtariamiesiems bus skirta kardomoji priemonė – įpareigojimas registruotis policijoje bei dokumentų paėmimas.

Baudžiamojo kodekso 181 str. 2 d. numatyta, kad už turto prievartavimą, panaudojant fizinį smurtą, skiriamas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius