Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės gyventoja atsilaikė prieš internete siautėjančius sukčius

Į Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariatą užsukusi moteris papasakojo istoriją, kaip vos per plauką išvengė sukčių žabangų. Ukmergiškė sakė girdėjusi apie apsimetėlius, tačiau visuomet maniusi, kad jais patiki tik seni žmonės ar vaikai. Deja, pačiai teko įsitikinti, kad bloga žinia gali bet kokio amžiaus žmogų priversti pamesti nuovoką bei šaltą protą.
Elektroninis paštas
Elektroninis paštas / 123rf nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, elektroniniu paštu ukmergiškė gavo pažįstamos vienuolės laišką.

Laiške vienuolė rašė, kad ji yra Afrikoje, Dramblio kaulo valstybėje, patekusi į labai sudėtingą situaciją, neturinti pinigų už kuriuos galėtų sugrįžti namo. Laiško autorė tikino, kad gyvenimas jos priklauso tik nuo adresatės malonės. Ji prašė pervesti pinigus į nurodytą banko sąskaitą.

„Labai gerai pažinojau tą moterį, tikrai išsigandau ir iškarto buvau pasiryžusi pervesti prašomą pinigų sumą. Tačiau tą akimirką negalėjau... Vėliau, kai viską pergalvojau, staiga kilo mintis, kad galiu pabandyti paskambinti pati“, - pasakojo ukmergiškė.

Paskambinusi savo bičiulei sužinojo, kad ji yra sveika ir iš Lietuvos niekur net nebuvo išvykusi.

Internetiniai sukčiavimai, pasitelkiant elektroninį paštą, socialinius tinklus, paieškos variklius bei kitas interneto technologijas gana dažnas reiškinys. Kaip ir bet kokių apgavysčių atveju, geriausias būdas apsisaugoti - būti atsargiam.

Būtina kritiškai vertinti brukamą informaciją bei atsargiai įvertinti gautus laiškus, ypač tuos, kuriuose ko nors prašoma.

Ukmergės rajono policijos komisariate šiais metais jau yra užfiksuotas 71 sukčiavimo atvejis: 5 telefoniniai, 10 sukčiavimų internetinėje erdvėje, kuomet buvo pirktos prekės, 25 sukčiavimai, kai buvo paimti greitieji kreditai, 16 atvejų, kuomet buvo sudarytos sutartys paimti mobiliuosius telefonus kitų asmenų vardu, 6 nusikalstamos veikos, kai nepažįstami asmenys, pristatę pareigūnais, išviliojo internetinės bankininkystės duomenis.

Policija dar kartą primena gyventojams, kad savo internetinės bankininkystės duomenų nevalia nei skolinti, nei leisti pasinaudoti, o juo labiau diktuoti telefonu nepažįstamiems žmonėms.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius