Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės maniakas Kęstutis Katinas su sėbru „užsidirbo“ siuntimą iš pataisos namų į kalėjimą

Po dar vieno nuosprendžio – iš pataisos namų į kalėjimą. Kauno apygardos teisme trečiadienį paskelbtas verdiktas dviem Kybartų pataisos namuose bausmes atliekantiems nuteistiesiems – 38-erių Kęstučiui Katinui ir 27-erių Andriui Marcinkevičiui.
Andrius Marcinkevičius ir Kęstutis Katinas
Andrius Marcinkevičius ir Kęstutis Katinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bausmių už ankstesnes nusikalstamas veikas nespėjusius atlikti Kęstutis Katinas ir Andrius Marcinkevčius dar kartą į teisiamųjų suolą pasodino kaltinimai nužudžius nuteistąjį Vaidą M.

Teismas nustatė, kad 2015 m. rugpjūtį Kybartų pataisos namuose, baudos izoliatoriaus kameroje, K.Katinas per alkūnę sulenkta kaire ranka tyčia sugriebė ir dešine ranka laikydamas savo kairę ranką stipriai suspaudė Vaido M. kaklą, tuomet į pagalbą pasikvietė nuteistąjį A.Marcinkevičių, kuris laikė nukentėjusiojo rankas, padėdamas palaužti šio pasipriešinimą ir išlaikyti kūno svorį. Vaidui praradus sąmonę, bendrais veiksmais paguldė jį ant lovos ir tęsė smaugimo veiksmus užnėrę chalato diržą, dėl ko vyras netrukus mirė.

Anot teisme parodymus davusio K.Katino, tarp jo ir Vaido asmeninių nesutarimų būta ir anksčiau, dėl ko šį ir nužudė.

Nors A.Marcinkevičius tokių motyvų neturėjo, be to, kaltinamieji nebuvo iš anksto susitarę nužudyti auka tapusio nuteistojo, nebuvo aptarę, nei kada ir kaip tai padaryti, tačiau iš jų atliktų veiksmų matyti, kad kiekvieno veiksmai buvo reikšmingi bendrai nusikalstamai veikai, sudarė sąlygas kito bendrininko veiksmams ir juos papildė, tad teismas pripažino kaltinamuosius veikus bendrininkų grupėje.

Abu charakterizuojami neigiamai, K.Katinas teisiamas ketvirtą kartą, A.Marcinkevičius – šešioliktą.

Įvertinęs tai, taip pat kad bendrininkai veikė tiesiogine tyčia, kaltinamųjų asmenybes (abu charakterizuojami neigiamai, K.Katinas teisiamas ketvirtą kartą, A.Marcinkevičius – šešioliktą), į tai, jog nenustatyta atsakomybę lengvinančių aplinkybių, kad nusikalstama veika įvykdyta atliekant bausmę, o tai rodo, jog skiriamos bausmės kaltinamiesiems reikiamo poveikio nedaro, teismas pripažino abu teisiamuosius kaltais ir skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes: K.Katinui – galutinę subendrintą bausmę 14,5 metų terminuoto laisvės atėmimo, bausmę atliekant kalėjime, o A.Marcinkevičiui – galutinę subendrintą bausmę 13 metų terminuoto laisvės atėmimo, pirmuosius penkerius metus bausmę atliekant kalėjime, o kitą bausmės dalį – pataisos namuose.

Be to, nuosprendžiu abu pripažinti pavojingais recidyvistais, pažymima Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos Gintarės Veželytės trečiadienį paviešintame pranešime.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius