-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės policijos įspėjimas dėl telefoninių sukčių

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai pastebi, kad sukčiautojai griebiasi naujų metodų.
Internetinė bankinkystė
Sukčiai vilioja internetinės bankininkystės kodus / S.Žiūros/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, antradienį į Ukmergės rajono policijos komisariatą kreipėsi dvi ukmergiškės, kurios papasakojo analogiškas istorijas. Moterims paskambinęs asmuo prisistatydavo policijos pareigūnu ir aiškindavo, neva nustatyta, kad iš banko sąskaitos yra „plaunami“ pinigai. Vėliau perduodavo ragelį „banko darbuotojui“, prašančiam pasakyti internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis, kodus ir slaptažodžius, asmens duomenis.

Sukčiai aiškino, kad ši informacija reikalinga blokuoti sąskaitą ir neleisti jos ištuštinti. Viena moteris, įžvelgusi pinkles, tuoj pat nutraukė pokalbį. Antroji patikėjo sumaniai manipuliuoti žmonėmis sugebančiais sukčiais. Ji pasakė prašomus duomenis, tačiau netrukus atsitokėjo ir pati blokavo savo banko sąskaitą.

Pareigūnai įspėja, kad tokie atvejai gali kartotis. Gyventojai turi atminti, kad nei policijos, nei banko darbuotojas negali telefonu prašyti pasakyti banko prisijungimo kodų ar suteikti kitą panašią informaciją.

Policija dar kartą prašo gyventojus būti apdairesnius ir neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų; apie tokius sukčiavimo būdus informuoti giminaičius, pažįstamus, kaimynus, ypač garbaus amžiaus žmones.

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jo prašymų ir nedelsdami skambinkite į policiją numeriu 112 arba 02.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius