-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės rajone apvirto neįgaliųjų autobusas, keliolikai keleivių prireikė pagalbos, 1 žuvo (nuotraukos, atnaujinta 13.13 val.)

Pranešama apie skaudžią šeštadienio ryto eismo nelaimę Dukstynos kaime. Autobusiuku į šventę Rokiškyje vyko sostinės Vilkpedės bendruomenės socialinių paslaugų centro folkloro ansamblio „Versmė“ 18 narių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilkmerge.lt nuotr

Šeštadienį apie 8.10 val. Ukmergės rajone į avariją pakliuvo neįgaliuosius vežęs didelis keleivinis mikroautobusas Mercedes Benz.

Vienas žmogus žuvo, dar mažiausiai dešimčiai prireikė medikų pagalbos.

Avarija įvyko Dukstynos kaimo ribose. Neabejojama, kad ją lėmė slidus kelias, sudėtingos eismo sąlygos šeštadienio naktį ir rytą buvo beveik visoje Lietuvoje.

Sunkiasvorė transporto priemonė nuslydo nuo kelio ir virto. Pirminiais duomenimis, keleivinis autobusas buvo užsakytas ir vežė į renginį neįgalių asmenų kolektyvą.

Pranešama, kad vienas žmogus per avariją žuvo. Dar dešimt keleivių išvežta į medicinos įstaigas. Apie sužeistųjų būklę duomenų kol kas nėra. Gali būti, jog dalis į avariją patekusių žmonių po apžiūros bus paleisti gydytis ambulatoriškai.

Į avariją patekęs 2008-ųjų laidos „Mercedes Benz 518“ turi 20 vietų, jis priskiriamas mažųjų vienaaukščių autobusų iki 5 tonų kategorijai.

Papildyta 12.29 val. Ukmergės krašto naujienų svetainės vilkmerge.lt duomenimis, per šią eismo nelaimę nukentėjo net 14 asmenų. 

Teigiama, kad per avarija žuvo moteris.  Sąmonę praradusią E.P. (gimusią 1952 m.) spėta nuvežti į ligoninę, tačiau ten nukentėjusiosios gyvybė užgeso.Žuvusioji buvo ansamblio naujokė, į kelionę vyko pirmą kartą.

Vilkmerge.lt pasakoja, kad šiuo autobusiuku į šventę Rokiškyje vyko sostinės Vilkpedės bendruomenės socialinių paslaugų centro folkloro ansamblio „Versmė“ 18 narių.

Automagistralės Vilnius–Panevėžys nuvažiavime į kelią Kaunas–Zarasai mersedesas vertėsi ant dešiniojo šono.

Mikroautobuso vairuotojas L.M. (gimęs 1957 m.) įvykio metu buvo blaivus.

Po avarijos dalis keleivių išlipo pro vairuotojo pusėje esančias duris, kitus iškėlė jų pakeleiviai ir greitosios pagalbos darbuotojai. Žuvusioji buvo ansamblio naujokė, į kelionę vyko pirmą kartą. Į avarijos vietą buvo iškviesti ir ugniagesiai gelbėtojai, tačiau jų pagalbos neprireikė.

Žmones, kurie liko avarijos vietoje, policijos pareigūnai nuvežė į komisariatą, pavaišino karšta arbata.

Kai įvyko avarija, keliai dar buvo nebarstyti, tik nuvalyti. Pareigūnai dar aiškinasi, ar mikroautobusas buvo su tinkamomis padangomis. 

VIDEO: Vilkmerge.lt: Apvirtus mikroautobusui, 1 žmogus žuvo, 14 sužalota

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius