Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27 /14:03

Ukmergės rajone gaisras siaubė Vidiškių miestelį

Didelis gaisras antradienio rytą Ukmergės rajone nusiaubė Vidiškių miestelį.
Įvykio vietoje
Gaisras Vidiškiuose / vilkmerge.lt nuotr.

Pranešimą apie gaisrą Ukmergės rajono ugniagesiai gavo apie 6.13 val. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad dega keli ūkiniai pastatai. Gesinti šio gaisro buvo nusiųstos net septynios autocisternos.

Šiek tiek prieš 9 val. ryto jau buvo aišku, kad per incidentą sudegė trys ūkiniai pastatai, du ūkiniai pastatai dar degė. Ugniagesiams pavyko apsaugoti net penkis gyvenamuosius namus.

Gesinti gaisrą ypač trukdė stiprus vėjas. Sudegę pastatai stovi greta, vėjas liepsną labai greitai permetė nuo vieno pastato ant kito.

Apie nukentėjusius žmones duomenų kol kas negauta, tačiau liepsnos nusiaubtuose ūkiniuose pastatuose sudegė keli automobiliai.

Ukmergės rajono savivaldybė savo puslapyje internete skelbia, kad Vidiškių miestelis įsikūręs dešiniajame Šventosios krante, prie senojo Ukmergės – Daugpilio kelio (vėliau tapusio plentu), 9 km į šiaurę nuo Ukmergės.

Vidiškių vardas rašytiniuose šaltiniuose pirmąsyk paminėtas 1502 m.

Papildyta: Kaip praneša Ukmergės krašto naujienų portalas vilkmerge.lt, į gaisro vietą suvažiavo beveik visos rajono ugniagesių pajėgos.

Pasak vilkmerge.lt pranešimo, pirmasis pagalbos prašymas gautas iš Taikos g. 5 namo šeimininkų apie 6 val. ryto. Ugniagesiams pranešta, jog dega ūkinis pastatas. Jau vykstant pirmiesiems trims ekipažams gyventojai gelbėtojus informavo, kad užsidegė ir dviejų kaimynų ūkiniai pastatai. Tuo metu rajone siautė stiprus vėjas.

Meteorologų duomenimis, vėjo gūsiai siekė iki 20 metrų per sekundę. Tad dar nenuvykus į gaisravietę, budintis pamainos vadas priėmė sprendimą kviesti papildomas pajėgas.

„Pajėgos buvo išsiųstos pagal trečią pajėgų išsiuntimo numerį. Kitaip tariant, pasiųstos šešios automobilinės cisternos. Atvykus visoms pajėgoms buvo paprašyta dar pagalbos, nes trys ūkiniai pastatai degė atvira liepsna ir buvo labai didelis vėjas, kuris kėlė grėsmę aplinkiniams pastatams“ – vilkmerge.lt sakė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas. Viso gaisravietėje dirbo 8 autocisternos.

Kalbinti gyventojai teigė išgyvenę tikrą košmarą. Vėjo įpūsti ugnies liežuviai kilo į beprotišką aukštį. Liepsnų žiežirbos krito net ant kitoje gatvės pusėje stovinčių pastatų. Kaimynai teigė kurį laiką net nežinoję, ką daryti, ar padėti į nelaimę papuolusiems žmonėms, ar pradėti gelbėti savo turtą. Dėl stipraus vėjo gelbėtojams ugnies plitimą pavyko sustabdyti tik po poros valandų.

Sodyboje, kurioje kilo gaisras, sudegė ūkinis pastatas bei du lengvieji automobiliai, apdegė lauko virtuvė bei malkinė. Ugniagesiams pavyko išsaugoti už kelių metrų esantį mūrinį namą. Šalia esančiame kaimynų sklype taip pat sudegė ūkinis pastatas bei jame buvusios dvi kiaulės bei stipriai apdegė malkinė su garažu.

Gelbėtojams pavyko išsaugoti visai šalia stovintį ir jau liepsnos liežuvių laižomą medinį namą. Trečioje sodyboje sudegė ūkinis pastatas, čia taip pat išgelbėtas medinis namas. Dėl ko kilo gaisras, aiškinasi pareigūnai.

VIDEO: Vilkmerge.lt: Ugniagesiai užkirto kelią dideliai tragedijai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius