-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai teisinosi, jog automobilį pirko kartu su paslėpta kontrabanda

Trečiadienį Medininkų kelio posto muitininkai darbavosi prie automobilio, kuriuo iš Baltarusijos atvažiavo ukrainiečiai. Pasirodė, kad Lietuvoje registruoto „Mercedes Benz“ automobilio dugnas tiesiog nuklotas nelegaliai gabentomis cigaretėmis, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Asociatyvi iliustracija / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Spalio 12-ąją kelios minutės po vidurdienio iš Baltarusijos į Medininkų kelio postą lengvuoju „Mercedes Benz“ įvažiavę du Ukrainos piliečiai muitininkams žodžiu deklaravo negabenantys prekių, kurioms taikomi draudimai ar būtų skaičiuojami importo muitai ir mokesčiai. Tačiau ukrainiečiai, iš Baltarusijos atvykę automobiliu su lietuviškos registracijos numeriais, muitininkams kėlė įtarimų, todėl jų automobilis buvo nukreiptas rentgeno kontrolės patikrai.

Visai netrukus mobiliųjų grupių rentgenologai pateikė informaciją, kad „Mercedes Benz Vaneo“ automobilyje specialiai įrengtas dvigubas dugnas, kuris kruopščiai išklotas nelegaliai gabenamomis prekėmis. Pirmuosius cigarečių pakelius pareigūnams pavyko ištraukti netrukus, tačiau išardyti dugną jiems užtruko keletą valandų.

Suskaičiuota, kad į Lietuvą ketinta įvežti 2,5 tūkst. pakelių „Winston“ ir „Marlboro“ cigarečių su Ukrainos banderolėmis, kurių vertė – daugiau kaip 8 tūkst. eurų.

Patys Ukrainos piliečiai muitinės pareigūnams fakto, kad jie gabeno kontrabandą, nepripažino ir teigė, kad apie Lietuvoje įsigytame automobilyje esančias paslėptas cigaretes, nors jos ir pažymėtos ukrainietiškais akcizo ženklais, nieko nežinojo.

Transporto priemonės vairuotojui B. S. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už kontrabandos gabenimą, jam gresianti piniginė bauda gali siekti beveik 6 tūkst. eurų. Automobilis ir tabako gaminiai sulaikyti.

Beveik tuo pačiu metu dar vienas kontrabandinėmis cigaretėmis pakrautas lengvasis automobilis demontuotas Lavoriškių kelio poste. Lietuvio E. G. „VW Passat“ kuro bake rentgeno sistemos pagalba aptikta daugiau kaip 800 pakelių „NZ Gold“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Kaip įprasta, į pasienio postą atvykęs pilietis muitininkams deklaravo negabenantis draudžiamų ar apmokestinamų prekių. Vyrui surašytas protokolas už kontrabandos gabenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius