Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ukrainietiškų cigarečių kontrabandą į Lietuvą vežė iš Latvijos

5 tūkst. pakelių ukrainietiškų cigarečių į „Audi A6“ prisikrovęs Rygos gyventojas iš Latvijos keliavo į Lietuvą, tačiau kelionė baigėsi, kai Martyniškių kaime jį sustabdė pareigūnai.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnus, kontroliuojančius kontrabandinių rūkalų patekimą į Šiaulių apskritį, rugpjūčio pradžioje vienas tyrimas atvedė į Joniškio rajoną.

Turėdami informacijos apie galimą neteisėtą cigarečių gabenimą, jie Martyniškių kaime sustabdė iš Latvijos į mūsų šalį atvažiavusio Rygos gyventojo vairuojamą automobilį „Audi A6“.

Informacija pasitvirtino – automobilio salone ir bagažinėje kriminalistai rado Lietuvos Respublikos banderolėmis nepažymėtus 5000 pakelius ukrainietiškų cigarečių „Klass“. Jų rinkos vertė siekia beveik 9,5 tūkstančio eurų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, 55 metų Latvijos pilietis atsidūrė areštinėje.

Vyras, siekdamas išvengti atsakomybės, gynėsi, kad cigaretės esančios ne jo, jis esąs tik samdytas jų pervežėjas. Po 10 dienų cigarečių vežėjas iš areštinės buvo paleistas, pritaikius jam kitą, su laisvės atėmimu nesusijusią kardomąją priemonę, ir teismo jis laukia savo gyvenamojoje vietoje.

Tęsdami tyrimą, Šiaulių pareigūnai atliko kratas galimuose kontrabandinių rūkalų platinimo taškuose, kuriuos turėjo pasiekti šios cigaretės. Daugumoje jų kontrabandinių rūkalų buvo rasta.

Iš viso kratų metu buvo paimta 7800 pakelių cigarečių, nepažymėtų Lietuvos Respublikos banderolėmis. Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą Šiaulių miesto, Šiaulių ir Joniškio rajonų bei Akmenės gyventojų, pas kuriuos per kratas buvo rasta baltarusiškų ir ukrainietiškų cigarečių, taip pat laukia atsakomybė už Lietuvos įstatymų ignoravimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius