Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uostamiesčio policija „susėmė” šešis narkotikų prekeivius

Uostamiesčio pareigūnai tęsia kovą su narkotikų prekeiviais.
Įtariamųjų sulaikymas
Įtariamųjų sulaikymas / Klaipėdos policijos nuotr.

Šių metų sausį ir vasarį uostamiesčio pareigūnai surengė tris sėkmingas operacijas, kurių metų sulaikyti šeši heroino platintojai ir vienas šios narkotinės medžiagos vartotojas. Įtariama, kad šie asmenys heroiną platino labai dideliais kiekiais. Dauguma jų jau ne kartą teisti.

Klaipėdos policijos nuotr./Narkotikai
Klaipėdos policijos nuotr./Narkotikai

Per Klaipėdos apskrities pareigūnų atliktas operacijas iš nelegalios apyvartos paimta apie 220 g miltelių su narkotine medžiaga – heroinu, kurių vidutinė „gatvės“ kaina apie 44 tūkst. Lt.

Pareigūnų duomenimis, iš 1 gramo miltelių su heroinu tiesioginiai narkotinių medžiagų platintojai „pagamina“ iki 20 dozių, kurių „gatvės“ kaina priklausomai nuo heroino koncentracijos siekia nuo 20 iki 50 Lt.

Pirmasis platintojas sulaikytas sausio pradžioje, viename Naikupės gatvės bute atlikus kratą. Pas 26-erių metų Klaipėdoje gyvenantį gargždiškį rasta heroino ir kitų narkotinių medžiagų. Teismo nutarimi jaunuolis suimtas. Jis jau aštuonis kartus teistas – už vagystes, piktybinius chuliganizmus, turto sunaikinimą, sunkų sveikatos sutrikdymą, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymą, plėšimus.

Klaipėdos policijos nuotr./Svarstyklės narkotikams sverti
Klaipėdos policijos nuotr./Svarstyklės narkotikams sverti

Vasario viduryje viename Kretingos gatvės bute atlikus kratą taip pat rasta heroino ir kitų psichotropinių medžiagų. Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad 25-erių metų klaipėdietis heroiną galėjo įsigyti pas kitą, 28-erių metų uostamiesčio gyventoją. Atlikus kratą jo bute, Šimkaus gatvėje rasta kanapių. Jaunuoliams gresia baudžiamoji atsakomybė.

Reaguodami į Klaipėdos gyventojų skundus, pareigūnai sulaikė nedirbantį, 60-ies metų klaipėdietį J. Š., kuris, įtariama, heroiną platino Butkų Juzės gatvėje „veikusiame“ narkotinių medžiagų platinimo „taške“. J. Š. buvo sulaikytas po to, kai sausį du kartus už 110 Lt, įtariama, pardavė pirkėjais apsimetusiems asmenims 3 lankstinukus su heroinu. Jis teistas jau 16-ka kartų.

Sulaikytas ir dar vienas 43 - ejų metų klaipėdietis, iš kurio J.Š. įsigydavo heroino.

Vasario pabaigoje Taikos prospekte sulaikytas nedirbantis, 34-erių metų Klaipėdos gyventojas A. K., pas kurį rastas lankstinukas su heroinu. Gauta duomenų, kad jis heroiną pirko iš kito asmens, kuris sulaikytas tą pačią dieną Taikos prospekte, pasitelkus Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus. Kartu sulaikyta ir 47-erių metų moteris. Ji sulaikymo metu narkotines medžiagas bandė praryti, vėliau, pablogėjus sveikatai buvo atsidūrusi ir ligoninėje. Heroino rasta sulaikytų asmenų automobilyje.

Už narkotikų platinimą dideliais ir labai dideliais kiekiais numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius